Újabb Soros-ügyész tett esküt a Black Lives Matter mellett

Gyűlölet-bűncselekménnyel vádolnak Kaliforniában egy párt, akik nem kötelezték el magukat a Black Lives Matter (BLM) mozgalom mellett, ráadásul a mozgalom szlogenjét is lefestették. Az ügyet kirobbantó kerületi ügyész korábban több tízezer dolláros támogatást kapott Soros György amerikai tőzsdespekulánstól.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 13. 16:18
null
Forrás: v4na
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Black Lives Matter tüntetések egyik megnyilvánulása, hogy hatalmas sárga betűkkel felírják a nagyvárosok aszfaltjára a mozgalom jelszavát. Ilyen festmények születtek többek között Washingtonban és Los Angelesben is, előbbi állítólag még a világűrből is látható volt.

A legutóbbi hasonló akcióra New Yorkban került sor, ahol a metropolisz polgármestere, Bill de Blasio is kivette a részét a felirat elkészítésében. A dolog érdekessége, hogy a Trump Tower elé firkálták fel a Black Lives Matter feliratot.

A demokrata Bill de Blasiót 2013-ban választották meg New York polgármesterének, 2017-ben ismét neki szavaztak bizalmat a helyiek. Annak idején Soros György is De Blasiót támogatta Michael Bloomberggel szemben.

A BLM feliratok azonban sokaknál kiverték a biztosítékot. A kaliforniai Martinezben Nichole Anderson és David Nelson fekete festékkel mentek neki a helyi BLM feliratnak. A videón jól hallhatóan a BLM szimpatizánsai szidalmazni kezdik őket.

A pár ellen gyűlölet-bűncselekmény miatt indult eljárás.

A helyi ügyészség közleményben tudatta, hogy három bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás Anderson és Nelson ellen: polgári jogok megsértése, négyszáz dollárt nem meghaladó vandalizmus, illetve vandalizmus vagy a graffiti elkészítéséhez szolgáló eszközök birtoklása. A közleményben tudatják azt is, hogy a BLM feliratot elkészítőknek volt engedélyük a festésre.

Az incidenst követően Anderson és Nelson ellen lejárató hadjárat indult, többek között a címük és telefonszámuk is kiszivárgott. A Fox Newsnak David Nelson elmondta, hogy benne van a pakliban, hogy az állását is elveszíti.

Martinez városa Contra Costa megyében található, ahol a kerületi ügyész egy bizonyos Diana Becton, az ő irodája indította el az eljárást is.

Becton 2018-ban szerezte meg ezt a pozíciót, nem kis segítséget kapva Soros Györgytől. Korabeli beszámolók szerint a tőzsdespekuláns legalább 275 ezer dollárt költött el az észak-kaliforniai kerületi ügyészi kampányok finanszírozására. Minden esetben olyan jelölteket támogatott, akik az igazságügyi reformok bevezetése mellett álltak. A támogatásból Becton közel ötvenezer dollárt kapott. További érdekesség, hogy az afroamerikai nőt korábban plagizálással vádolták.

2018-ban egyébként Diana Becton volt az egyetlen Soros-jelölt Kaliforniában, aki győzni tudott, Sacramento megyében, Alameda megyében és San Diegóban elbuktak a tőzsdespekuláns emberei.

Nem ez az első eset, hogy egy Soros György által pénzel ügyész nekimegy azoknak, akik nem állnak ki a Black Lives Matter mellett.

Korábban St. Louisban a szintén Soros-pénzből kampányoló Kimberly Gardner helyi körzeti ügyész támadta meg azt a házaspárt, akik fegyverekkel őrizték otthonukat a kertjükben elvonuló tüntetőkkel szemben.

Ez az ügy jelenleg ott tart, hogy a rendőrség több lőfegyvert is elkobzott a McCloskey házaspártól. A házkutatást követően a házaspár ötven ajánlatot kapott különböző fegyverüzletektől új AR–15-ösök beszerzésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.