Újra bíróság előtt a Black Lives Matter-ikon fivére

Rendőr ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt került bíróság elé ismét a francia BLM-ikon Adama Traoré fivére. A férfit az első tárgyalás során csak szándékos bűncselekményért ítélték el, most azonban úgy tűnik, komolyabb ítéletre számíthat.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 06. 13:07
null
Forrás: v4na
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra bíróság elé kerül a francia BLM szimbóluma, Adama Traoré testvére, Bagui Traoré, aki még 2016-ban az Adama halálát követő rasszizmusellenes val-d’oise-i zavargások során megpróbált meggyilkolni több rendőrtisztet. A tömeg és a rendőrök közötti összecsapás során 13 rendör és csendőr sérült meg.

Fotó: V4na

Baguit 2017-ben hivatalos személy ellen elkövetett gyilkossági kísérlet vádjával állították bíróság elé, azonban végül a bíró csak szándékos erőszakos bűncselekmény elkövetéséért ítélte el, ami ellen Pontoise város ügyészsége rögtön fellebbezett, hogy az emberölési kísérletét is tárgyalják. Az ügy most került a versialles-i fellebbviteli bírósághoz, amely öt másik gyanúsítottal együtt tárgyalja majd az ügyét.

A rasszizmus ellen kérdéses eszközökkel küzdő Bagui egyébként már járt börtönben drogárusítás és védtelen emberek kihasználására irányuló átverések miatt és jelenleg három testvérével együtt 2016 óta börtönben ül. Ennek ellenére a családja csak bírósági zaklatásnak minősítette a fejleményeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.