A Primavera Kórus jótékonysági koncertje a Károlyi Kastélyban

Magyar Nemzet Online
Forrás: feol.hu2019. 02. 27. 18:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Károlyi József Alapítvány jótékonysági koncertet rendez március 2-án 16 órakor a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban a székesfehérvári Primavera Kórus fellépésével – írja a feol.hu. A Primavera Kórus színes koncertprogramjában Passereau, Monteverdi, Schubert, Donizetti, Petrovics, Karai és Kodály művei szerepelnek, vezényel Horányi Ottilia. A koncert a „Károlyi Gasztro Akadémia” esemény zárásaként kerül megrendezésre, a rendezvény során a francia-magyar gasztronómiát ismerhetik meg mélyebben a kulináris élmények iránt érdeklődők és szakmai résztvevők.

A koncerttel az Önkéntes Központ Alapítvány „Idősek Barátai” programját támogatja, mely a francia szervezet, a ’les petits Frères des Pauvres’ szakmai segítségével Magyarországon építi ki időseket segítő önkéntes hálózatát.

A program során az önkéntesek intézményekben vagy saját otthonaikban elszigetelten élő idős embereket látogatnak heti rendszerességgel. Látogatásaik során beszélgetnek az idősekkel, sétálni kísérik őket, esetenként kisebb segítséget nyújtanak (pl. gyógyszer kiváltása), társasjátékoznak, felolvasnak és más olyan, szabadidős jellegű tevékenységeket végeznek velük, melyekkel növekszik az idősek aktivitása és a világra való nyitottsága. A program célja, hogy társaságra és új életerőre találjanak, élményeket szerezzenek és pozitív energiával töltődjenek fel.

Az összegyűjtött adományokat kirándulások költségeire fordítja majd az Alapítvány.

A fentebb említett francia gasztronómia illetve maga a helyszín természetesen egyáltalán nem a véletlen műve, hiszen az egykor a Károlyi grófok családi tulajdonában lévő kastélyt évek óta Károlyi György, Magyarország jelenlegi franciaországi nagykövete és felesége, Angelica gondozza, az ő segítségükkel működik a koncertet szervező alapítvány is.

A koncerttel kapcsolatos további információk és helyfoglalás: Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: [email protected]; web: www.karolyi.org.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.