Országos vasúttörténeti és vasútmodell kiállítás három napon át Szolnokon

Csaknem kétezer négyzetméteren 15 terepasztal és mintegy 400 méter hosszú vasúti modellpálya várja a látogatókat a 8. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Forrás: MTI2019. 03. 07. 23:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Lajos Milán, a szolnoki kulturális központ ügyvezető igazgatója az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: tavaly hatezer látogatója volt az akkor négynapos kiállításnak, bíznak abban, hogy idén is elérik a legalább ötezres látogatószámot. Hozzátette: Magyarország legnagyobb H0 típusú terepasztala mellett több, különböző méretarányban épült vasúti pálya várja a látogatókat.

Pálinkás Csaba kulturális szervező elmondta: újra a kiállítók között lesznek többek mellett a VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub tagjai, akik két terepasztalt és számos érdekességet mutatnak be. A kuriózumnak számító, az 1950-es években gyártott PéVé vasút is látható lesz.

Újdonságként a Dunamenti Modellező Baráti Kör által épített és működtetett repülőgépmodelleket is megtekintheti a közönség. Emellett a terepasztalokhoz kapcsolódó videókat, leírásokat, vasúttörténeti érdekességeket is elérhetnek okostelefonnal az érdeklődők.

Gombos István, a veresegyházi Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: mintegy 158 méter modulrendszerrel vesznek részt a kiállításon, elkészült a legmodernebb berendezésekkel felszerelt asztaluk is.

Lesz gyermekfoglalkoztató, a Színházteremben a Parkvasútra, a Hild téren pedig egy elektromos kisvasútra ülhetnek fel a gyerekek.

Megismerhetik a látogatók a gőzmozdonyok 215 éves történetét mintegy negyven tabló segítségével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.