Láthatjuk az Elfelejtett nemzedék arcait

Négy magyar katona sorsát mutatja be a második világháború sújtotta Magyarország végnapjaiban.

Pataki Tamás
2020. 05. 09. 16:01
null
Fotó: Bernadett Péterfy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma 75 éve ért véget a második világháború Európában, ez a nap Európában a Béke Napja is. Az évforduló alkalmából az Elfelejtett nemzedék stábja mától kezdve négy napon keresztül megosztja második világháborús kisfilmjük szereplőinek karakterplakátjait a facebook oldalukon.

A mai napon Aracsi Norbert rendező filmjének főszereplője, Cservák Zoltán látható a plakáton, aki egy fiatal fiút, Kerekest személyesíti meg filmjükben.

Fotó: Bernadett Péterfy

Az Elfelejtett nemzedék négy magyar katona sorsát mutatja be a második világháború sújtotta Magyarország végnapjaiban. ,,Azt a pillanatot szeretném megfogni, amikor tudatosul bennünk hogy minden elveszett.„ – mondta a filmről Aracsi Norbert rendező. A Magyar Nemzet kint jár a film forgatásán, erről szóló riportunk itt olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.