A zsűri különdíját kapta az Apró mesék című film Várnában

Szász Attila rendező Apró mesék című filmje a zsűri különdíját nyerte el ma este a várnai Love Is Folly elnevezésű filmfesztiválon.

MTI
2020. 08. 28. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bolgár Filmközpont szervezésében 1993 óta rendezik meg a Love Is Folly, azaz A szerelem bolondság címmel a szerelmesfilmek nemzetközi mustráját Várnában.

A seregszemle évről évre mintegy kilencven játékfilmet vonultat fel, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet idén augusztus 21. és augusztus 30. között rendezik meg – olvasható a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Az Apró mesék közvetlenül a második világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt neki menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Az Apró mesék Szász Attila első mozifilmje, főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható, a forgatókönyvíró Köbli Norbert, a producer Lajos Tamás, a társproducer Köves Ábel volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.