Évadnyitó társulati ülés a Nemzeti Színházban

– Erős összefogásra, mérhetetlen alázatra lesz szükség ahhoz, hogy a nézők számára ismét vonzóvá tegyük a kulturális eseményeket – mondta Vidnyánszky Attila főigazgató a Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülésén. Szeptember 19-én lesz a színház nyílt napja, ahol számos programmal várják az érdeklődőket.

Magyar Nemzet
2020. 08. 25. 19:07
null
Fotó: Eöri Szabó Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma tartotta évadnyitó társulati ülését a Nemzeti Színház. A teátrum vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila köszöntőjében beszélt arról, hogy milyen nehéz időszak áll a színházi szakma mögött, és hogy erős összefogásra, mérhetetlen alázatra lesz szükség ahhoz, hogy a nézők számára ismét vonzóvá tegyék a kulturális eseményeket. Ezt követően üdvözölte az új tagokat: Berecz Andrást, Szász Júliát és Kovács S. Józsefet.

Fotó: Eőri Szabó Zsolt/Nemzeti Színház

A társulat két szeptemberi bemutatóra készül: 19-én Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című tündérmeséje debütál a Gobbi Hilda Színpadon Márkó Eszter rendezésében, míg másnap a már augusztus 16-án a Gyulai Várszínházban nagy sikerrel bemutatott Márai-darab, A kassai polgárok premierjére készül a teátrum. Ez utóbbi előadás rendezője Szabó K. István.

Október elején a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt elmaradt előadás, a Forró mezők bemutatója lesz. Móricz Zsigmond gyilkossággal, nyomozással és szerelemmel átszőtt regényének színpadi változatát a Nemzeti Színház társulatának fiatal színművésze, Berettyán Nándor rendezi. Az ősz legfontosabb premierje Shakespeare legismertebb szerelmi története, a Rómeó és Júlia lesz, amelynek címszerepeit Szász Júlia és Herczegh Péter játsszák. Az előadás rendezője Vidnyánszky Attila.

Az évadnyitó alkalmával kiderült, hogy a nézők nem csak az előadásokon találkozhatnak a Nemzeti Színház társulatával, ugyanis szeptember 19-én lesz a színház nyílt napja, ahol számos programmal várják az érdeklődőket: lesz kulisszajárás, nyílt próba, séta a kertben, hajókirándulás és több gyermekprogram is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.