Egy közgazdász, domonkos szerzetes nővér gondolatai a válságról

Kereszténység a gazdaságban Covid idején címmel tart online rendezvényt a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Alapítvány december 21-én 17.30 órai kezdettel.

Magyar Nemzet
2020. 12. 17. 15:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Polgárok Háza YouTube-csatornáján követhető esemény házigazdája Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Alapítvány (CÖF-CÖKA) elnöke, műsorvezetője Szabó Anett médiaszakember, vendége pedig Baritz Sarolta Laura közgazdász, domonkos szerzetes nővér lesz, aki szerint a mostani válság azért különbözik a 2008-ban bekövetkezettől, mert több szektort érint, nehezebben kezelhető és végső oka a járvány.

Baritz Sarolta úgy véli, hogy az egész Föld gazdaságát érintő válságok a liberális és neoliberális közgazdasági gondolkodás következményei, hiszen a gazdasági válságokhoz vezető út hosszú, nem néhány héttel azok kirobbanása előtt kezdődik. A járvány és az ahhoz kötődő válság pozitív hozadékát a nővér abban látja, hogy talán képesek leszünk egymásra is odafigyelni, valamint közösen felismerni saját túlélésünk esélyeit.

– Visszatérhet a betlehemi csillag? – teszi fel a kérdést Csizmadia László, arra az érdekességre utalva, miszerint az online közvetítés alatt kerül sor a médiában „karácsonyi csillagként” emlegetett, ritka égi jelenségre, amely során a Jupiter és a Szaturnusz annyira közel kerül egymáshoz, hogy szabad szemmel nézve egyetlen fényes csillagnak tűnnek majd.

A rendezvényre regisztrálni nem szükséges, ugyanakkor a szervezők várják az előzetesen felmerülő kérdéseket december 18-ig az [email protected] e-mail címre.

Az esemény ezen a linken keresztül tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.