Tajtékos dalok az ötvenes évek Párizsában

Január 9-ig közkívánatra ismét elérhető a Budapesti Operettszínház újévköszöntő gálája, amelyet akár ötvenezer néző is megtekintethetett. A későbbiekben pedig számos online előadással, köztük a Tajtékos dalok – Boris Vian revüvel, az Abigéllel, valamint a János vitézzel várja a közönséget a teátrum.

2021. 01. 07. 7:05
null
A Tajtékos dalok főbb szereplői: Fotó: Budapesti Operettszínház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Operettszínház streaming szolgáltatása, az Operett online több ezer nézőt ért el decemberben a Csárdáskirálynő, az István, a király, az Abigél és egy karácsonyi verses-táncos összeállítás közvetítésével. December 31-én pedig szilveszteri gálát közvetítettek, amelyen a színház Musical Együttese, balettegyüttese, énekkara és zenekara mellett a társulat több mint negyven szólistája is fellépett. A legismertebb operett- és musicalslágerekben bővelkedő, bő kétórás műsor annyira magával ragadta a nézőket, hogy sokan egymás után többször is megnézték – tájékoztatta lapunkat a teátrum. Mint írják, az újévköszöntő gálára több mint 12 és fél ezer regisztráció érkezett, így becslések szerint csaknem ötvenezer néző láthatta a műsort. Az Operettszínház Facebook-oldala is népszerű, decemberben több mint egymillió ember kereste fel.

A Tajtékos dalok főbb szereplői: Györgyi Anna, Gubik Petra, Kocsis Dénes és Földes Tamás
Fotó: Budapesti Operettszínház

A Budapesti Operettszínház újévköszöntő gálája január 9-ig közkívánatra újra elérhető, és január folyamán számos új online műsorral jelentkeznek – derül ki a közleményből. Elsőként a Tajtékos dalok – Boris Vian revüt láthatja a közönség január 15-én 19 órától, amely az ötvenes évek Párizsába repít vissza minket. A főbb szerepekben Györgyi Anna, Gubik Petra, Földes Tamás és Kocsis Dénes áll színpadra. Aztán január 16-án 19 órától új szereposztással érkezik Szabó Magda több mint ötven éve töretlen népszerűségnek örvendő regényének, az Abigélnek a musicalváltozata. Az előadás főbb szerepeiben Kardffy Aisha, Mészáros Árpád Zsolt, Siménfalvy Ágota, Bardóczy Attila, Magócs Ottó, Füredi Nikolett és Bálint Ádám látható. Január 22-én 19 órától a János vitézt tűzi műsorra az Operett online. A darabban szerepel mások mellett Dolhai Attila, Bordás Barbara, Erdős Attila, Földes Tamás, Fischl Mónika és Oszvald Marika is.

Dolhai Attila János vitéz szerepében
Fotó: Budapesti Operettszínház

Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperája új szereposztással tér vissza január 29-én 19 órától. A főbb szerepekben ezúttal Sándor Pétert, Dolhai Attilát, Siménfalvy Ágotát, Szomor Györgyöt és Magócs Ottót láthatják a nézők. Február 5-én 19 órától pedig A Pendragon-legendát közvetíti online a teátrum, a főbb szerepekben Szomor György, Kerényi Miklós Máté, Janza Kata, Pesák Ádám, Simon Panna Boglárka és Mészáros Árpád Zsolt tűnik fel.

A Pendragon-legenda című regény zenés adaptációját is közvetíti a teátrum
Fotó: Gordon Eszter

Az operettszínház közleménye arra is kitér, hogy az előzetesen meghirdetett évaduk megváltozott a járványügyi lezárásokkal. A Mosoly országa január 29-re kitűzött bemutatóját a színház novemberre halasztja, azonban a március 29-i Nine című musical premierje változatlan időpontban kerül színpadra. Az év második felében még egy bemutatóval készül a teátrum: a Hegedűs a háztetőn várhatóan a májusi előbemutató után nyáron lesz látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, majd ezt követően ősztől kerül repertoárra a Budapesti Operettszínházban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.