Ma debütál a világhálón az Erdély – Ég és föld között sorozat

A négyrészes ismeretterjesztő sorozat egyedülálló, madártávlati perspektívában mutatja be Erdély csodáit.

Munkatársunktól
2021. 06. 04. 12:14
null
Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A produkció nagy sikerrel debütált a pünkösdi hosszú hétvégén, 670 ezer nézőt ültetett a televíziók elé a Duna TV-n, ezzel országos szinten a hétvége egyik legnézettebb műsora volt. Az alkotók a nagy érdeklődésre való tekintettel az összetartozás napja alkalmából 2021. június 4-6 között ingyenes, online bemutatót tartanak.

– Ausztriától Ausztráliáig, Székelyföldtől egészen az Egyesült Államokig kapunk leveleket. Ez hatalmas öröm, és komoly visszaigazolása annak az alapfeltevésünknek, hogy milyen éhesek a nézők a rólunk szóló, történelmi vonatkozású produkciók iránt – emelte ki Takó Sándor, a sorozat ötletgazda-producere, társrendezője.

– Mivel vannak, akik nem tudták megtekinteni a sorozatot, sokan pedig újra átélnék a filmélményt, ezért a csapat úgy határozott, hogy a trianoni évfordulóra tekintettel 2021. június 4-én 16 órától online premier formájában ingyenesen is bemutatjuk a produkciót, hogy a világ minden pontján láthassa a magyarság. Reméljük sok örömet szerzünk vele, határon innen és túl – tette hozzá Bárány Krisztián, a sorozat forgatókönyvírója, társrendezője.

A produkciót a Magyarországon sikeres madártávlatból sorozatok mintájára egy drónra szerelt nagy felbontású kamerával forgatták. Három évig készítették az alkotók, több mint húszezer kilométert megtéve, száznál is több legendás erdélyi helyszínt bejárva. A sorozat narrátora Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművész.

[embed]https://youtu.be/DcWhtTXaWE4[/embed]

A filmsorozat epizódjai június 4-én 16 órától június 6. éjfélig lesznek elérhetők a produkciót gyártó Csillagos Ötös Film YouTube-csatornáján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.