Az ünneplés folytatódik: Bartóktól a Kerekes Bandig!

A hosszú hétvégének köszönhetően még két napig élvezhetjük a 2021-es Szent István-nap programsorozatát. Ha izgalmas zenei élményre vágyunk túl a könnyűzenei koncerteken, számos kulturális csemegéből választhatunk. Egészen vasárnap estig vár a pazar kilátású Panorama Classical, a Kálmán Imre dallamait is megidéző Operettkorzó vagy éppen a magyar virtust ünneplő Csárdafesztivál.

2021. 08. 21. 11:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilépve a hangversenytermekből Budapest egyik legszebb pontján, a Filozófusok kertjében varázsolja el a komolyzene kedvelőit a Panorama Classical. Lélegzetelállító környezetben, egy könnyed piknik keretében adhatjuk át magunkat a változatos koncerteknek, pazar elegancia és finom falatok mellett élvezhetjük többet között vagy a Modern Art Orchestra koncertjét Bartók 15 magyar parasztdal címmel szombaton este, vagy vasárnap délután az Óbudai Danubia Zenekar Rézfúvós Kvintettjének koncertjét, amely a rizsporos parókától a Rózsaszín párducig ad változatos kitekintést.

Az Operettkorzóvá varázsolt Vigadó téren pezsgőkülönlegességeket kortyolva hallgathatjuk a világhírű operettslágereket, illetve musicalkoncerteket, sőt kivetítőn a Budapesti Operettszínház előadásainak a részleteit is megnézhetik a látogatók. A legkisebbek a mesék világába utazhatnak el Polyák Lillával, Kékkovács Marával, Füredi Nikolettel, Kardffy Aishával és Bordás Barbarával szombaton 17 órakor. Vasárnap este Mindörökké operett címmel Fischl Mónika, Kiss Diána, Szendy Szilvi, Lukács Anita, Széles Flóra, Laki Péter és Vadász Zsolt hozza el a legismertebb és legkedveltebb operettslágereket.

A Csárdafesztivál gasztroélményét változatos színpadi programok színesítik, melyek a Kárpát-medence népzenei és néptánckincsének legszebb gyöngyszemeit mutatják be a fesztiválon.

Forrás: Szentistvánnap2021.hu

Szombaton, a magyar nóta napján a hagyományos cigányzene sokszínűségét láthatja és hallhatja az érdeklődő közönség – világszerte sikereket elérő cigányprímások vezetésével. Meghallgathatjuk a Kerekes Band, az EtnoRom koncertjét is, míg vasárnap a Duna Művészegyüttes Ünnep című virtuóz előadásával zárják a programsorozatot. Természetesen, akinek kedve van, táncra is perdülhet a téren.
További információk IDE kattintva érhetők el.

(A borítókép forrása: Szentistvánnap2021.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.