KaposFest művészeti fesztivál és Rippl-Rónai-emlékkiállítás

Fesztivál workshoppal kezdődik péntek délelőtt Kaposvárott a 12. KaposFest Zenei és Művészeti Fesztivál, amely élménygazdag programmal várja a kamarazene és a képzőművészet kedvelőit.

2021. 08. 10. 15:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fesztivál workshoppal kezdődik péntek délelőtt Kaposvárott a 12. KaposFest Zenei és Művészeti Fesztivál, szombat este a Csiky Gergely Színházban Bartók Béla zongoraötösét szólaltatják meg Baráti Kristóf és zenésztársai. Vasárnap délelőtti szerenádra várják az érdeklődőket a Szivárvány Kultúrpalotába, este a színházban Bach másként címmel összeművészeti hangversenyt tartanak a barokk zene legnagyobbja tiszteletére. A 18 órai koncertet követően Oláh Krisztián számos külföldi jazzfesztiválon díjazott Qartetje mutatkozik be, és ugyancsak a jazz kedvelőknek ajánlják a Sárközy Gypsy Fever hétfő esti hangversenyét. Augusztus 17-én délután a város Európa parkjában a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjére várják a fiatalokat, este Dél-Amerika zenéjéből az Alexis Cárden ad ízelítőt,  jövő szerdán a Kollman Gábor Qartet  Észak-Amerikába „kíséri el” a jazzkedvelőket. Az Európa parkban ad koncertet csütörtökön a Childrein’s Corner című gyermekműsorával a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Este a színházban a Győri Filharmonikusok koncertjének közreműködőjeként az In Medias Brass Együttes ad gálakoncertet. A KaposFest-et a város művészeti központjában, a  Szivárvány Kultúrpalotában a Carte Blanche műsora zárja.

A fesztivál legjelentősebb kísérő rendezvénye a július 13-án nyíló, Rippl-Rónai és a fiatalok című kiállítás lesz. Ez a nyolcvan művet felsorakoztató tárlat azt a festészeti progressziót mutatja be, amelynek élén Rippl-Rónai állt, s mellette azok a művészek szerepelnek, akikre a Kaposvárott élő alkotó valamilyen formában hatott.

Fotó: Vaszary Képtár

 A somogyi megyeszékhely Vaszary Képtárában felkereshető kiállítást pénteken délután  Keserű Katalin művészettörténész nyitja meg. A 160 éve született Rippl-Rónai József tiszteletére rendezett tárlat augusztus 14-től november 13-ig vasárnap és hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig várja a látogatókat. 

(A borítóképen a Liszt Ferenc Kamarazenekar látható. Forrás: KaposFest)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.