Világzene, ami összeköt és lenyűgöz

Ingyenes szabadtéri koncertet ad a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester vezényletével augusztus 17-én este 18.30-kor Debrecenben, a Kölcsey Központ előtt, illetve másnap, augusztus 18-án szintén 18.30-kor Budapesten, a Szépművészeti Múzeum előtt. A különleges produkcióban zászlóforgatók, cirkuszi artisták és modern néptáncosok is fellépnek.

Magyar Nemzet
2021. 08. 16. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két komolyzenei koncert alapüzenete, hogy a különböző országokból a hazánkba látogató és alkalmi zenekari formációt alkotó művészek úgy tudnak egységet alkotni, hogy a világ legkülönbözőbb kultúrköreiből jönnek, és mindez Magyarországon valósulhat meg – áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írják, a Szépművészeti Múzeum előtti területen rendezett koncert jellege eltér a szokásos komolyzenei keretektől, mivel különböző művészeti ágak is képviseltetik magukat, így azok harmonikus összefonódása is az egységet hivatott erősíteni, akárcsak a nemzetközi összefogás.


Vásáry Tamás karmester pedig valóságos zenei csemegét formál e különböző kultúrkörökből. A különleges produkcióban zászlóforgatók, cirkuszi artisták, modern néptáncosok és könnyűzenei előadások egészítik ki a komolyzenei élményt.
Fekete Péter kulturális államtitkár az esemény kapcsán úgy fogalmazott: – Magyarország Európa Tanács-elnökségének fél éve alatt kulturális programok tucatjaival mutatjuk meg a világnak, hogy mit gondolunk mi, magyarok kultúráról, művészetről, egymásra figyelésről. Ennek a programsorozatnak a része ez a csodálatos világzenei koncert, mely nemcsak zenei sokrétűségében nyújt igazán páratlan élményt, hanem a társművészetek bevonásával a látvány is lenyűgöző lesz.
A kreatív elképzelések lehetőséget adnak egy olyan rendezvény megvalósítására, amely a legmagasabb szakmai színvonalon mutatja be, hogy Magyarország kulturális sokszínűsége nem ismer országhatárokat. Az ingyenes koncertet, amely méltó előfutára az augusztus 20-i ünnepségnek, a helyszínen és online, élő közvetítés formájában is követheti a közönség a Fővárosi Nagycirkusz YouTube-csatornájára kattintva.

(A borítóképen Vásáry Tamás vezényli a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart 2018-ban. Fotó: MTI/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.