időjárás 1°C Virgil 2021. November 27.
logo

A Toldi című animációs sorozat utolsó részeit vetíti ma este a Duna Televízió

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA
2021.10.24. 13:31 2021.10.24. 14:38
A Toldi című animációs sorozat utolsó részeit vetíti ma este a Duna Televízió

Október 24-én, vasárnap este vetíti a Duna Televízió Jankovics Marcell utolsó mesterműve, a Toldi animációs sorozat kétrészes záróepizódját. Arany János Toldi Miklós legendáját feldolgozó elbeszélő művének nagyszabású animációs sorozata a finálé után a Médiaklikkre is felkerül, ahol ingyenesen megtekinthető lesz.

A 2017-es Arany János-emlékévben, az MTVA által meghirdetett pályázat eredményeképpen a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban megszületett Toldi bemutatásával évtizedek után ismét nagyszabású animációs filmmel büszkélkedhet a hazai rajzfilmgyártás.

Az epizódokat szeptember 19-től, vasárnaponként 19.40-től láthatta a közönség a Duna Televízión. Az iskolai kötelező olvasmányok kiemelt darabját látványos és élvezetes módon tárta a közönség elé a közmédia főcsatornája Jankovics Marcell páratlan munkájának köszönhetően. Az adaptációt a szakma és a tévénézők is elismeréssel fogadták, sok családban értek véget a vasárnap esték a Toldi aktuális részeivel.

A magyar lovagi mondakör egyik legjelentősebb szereplőjének legendáját feldolgozó tévésorozat azonban ma befejező részéhez érkezik, amelyet a megszokott időben, 19.40-től vetít a Duna Televízió. A sorozat alkotói bíznak benne, hogy az új adaptáció befogadhatóbbá és érthetőbbé teszi Arany János klasszikus művét.

A Toldi epizódjai a mai, utolsó adás után a Médiaklikk.hu weboldalon is elérhetők lesznek.

Borítókép: A Toldi című animációs sorozat premierjének bejelentése. Fotó: MTI/Újvári Sándor