Különösen gazdag az idei Kávéházak éjszakája kínálata

Szombaton és vasárnap a főváros harminc kávéházában közel hetven ingyenes programmal készülnek a szervezők a Kávéházak éjszakájára.

Magyar Nemzet
2021. 10. 07. 21:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kávéházak éjszakája Budapesten idén közel húsz koncerttel kedveskedik a jazz műfaj szerelmeseinek: David Yengibarian két helyszínen is fellép, Arif Erdem Ocak több száz éves török dallamai pedig a Zsivágóban lesznek hallhatóak. Különleges programnak ígérkezik Gerendás Péter élő koncertlemez-felvétele, aki még az Ibolyában is fel fog bukkanni az eseményen. Az IF Kávéházban igazi jazzcsemege Neumann Balázs triója vagy a brazil, vérbő dallamokat játszó Sulamerijazz.

Akik a történelemre kíváncsiak, a Nemzeti Emlékbizottság által kiadott Magyar hősök című kötettel is megismerkedhetnek, amely az év egyik legfontosabb kiadványaként a pápának adott ajándékok egyike volt. A Scruton Közösségi Térben több tematikus beszélgetésen is részt vehetünk, amelyeket Turek Miklós felejthetetlen Faludy-monodrámája zárja.  Mindemellett lesznek gyerekeknek és kamaszoknak szóló könyvbemutatók is. 

Számos baristabemutató és kóstolóprogram várja az érdeklődőket a város különböző pontjain. Mindemellett kávés programokkal várják több helyen is az érdeklődőket, és izgalmas szakmai beszélgetés is lesz a kávézók jövőjéről. 

Az érdeklődők négy helyszínen – Scruton Kávézó – Zoltán utca, Scruton Feneketlen-tó, Café Frei – Falk Miksa és Premier KultCafé – a Mandiner hetilappal is találkozhatnak.

A szervezésnél a legkisebbekre is gondoltak: az Asztalkában, a Művészben és a Smúzban gyerekirodalmi programok fogadják a családokat.

A helyszínek befogadóképessége korlátozott, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, így a kiválasztott programra érdemes időben érkezni. Egyes programok esetében regisztrációt kérnek!

További információk és részletes programok ITT

Borítókép: Jelenet egy korábbi Kávéházak éjszakájától Fotó: Kávéházak éjszakája

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.