időjárás °C Miklós 2021. December 6.
logo

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

Magyar Nemzet
2021.11.24. 13:30 2021.11.24. 15:33
A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át 2021. november 23-án.

Közel másfél évtizede díjazzák a legkiemelkedőbb harminc év alatti fiatal tehetségeket a Junior Prima díj magyar zeneművészet kategóriájában. A szakmai zsűri döntése nyomán az MVM Zrt. minden évben a tíz legjobbat részesíti támogatásban.

Idén Balázs-Piri Soma zongoraművész, Bene Róza csembalóművész, Devich Benedek nagybőgőművész, Dobos Dániel zeneszerző, Egri János Jr. jazz-zongoraművész, jazz-ének előadóművész, Kökény Eszter hegedűművész, Magyar Valentin zongoraművész, Oláh Kálmán jazz-szaxofonművész, Seidl Dénes trombitaművész és Szeleczki Artúr Norbert operaénekes vehette át a fejenként kétmillió forint támogatással járó Junior Prima díjat.

Csoportkép a díjazottakról. Fotó: Kondella Misi Photography

– Nagy örömmel tölt el minket, egyben óriási büszkeség, hogy az MVM Zrt. az elmúlt közel másfél évtizedben 140 kiemelkedő, fiatal zenei tehetség munkáját ismerhette el. A díj különleges jelentőségét mutatja, hogy a díjazott ifjú művészek nemcsak itthon, hanem a zenei élet nemzetközi színpadain is hatalmas sikereket érnek el. Mindez egybeesik az MVM hosszú távú céljaival, amely a jövő generációi mellett a kultúra támogatását is fókuszba helyezi

 – mondta Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója.

A Junior Prima díjak. Fotó: Kondella Misi Photography

A Junior Prima díj zsűrijének tagjai minden évben a magyar zeneművészet szaktekintélyei közül kerülnek ki. A testület elnöke idén is Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, érdemes művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora volt.

– A Junior Prima díj az egyik legnagyobb presztízsű elismerés a hazai zeneművészetben. A díjat kapott művészek fiatal koruk ellenére már most nagyon sokat bizonyítottak. Eddigi eredményeik előrevetítik, hogy a jövőben valóban képesek lesznek átvenni a stafétabotot, azaz a komolyzenei élet élvonalába kerülhetnek. Ahogy számos, egykori Junior Prima díjban részesült művész példája bizonyítja már ezt

 – mondta a zsűri elnöke.

Borítókép: Oláh Kálmán és Egri János közös produkciója a díjátadón (Fotó: Kondella Misi Photography)