Három nemzet dalai

A budapesti Lengyel Intézet szervezésében Három nemzet dalai címmel ad jótékonysági koncertet a háborúval sújtott ukrajnaiak megsegítésére Angelika Korszyńska-Górny zenekara március 27-én délelőtt a Lengyel Perszonális Plébánia Mindenkor Segítő Szűz Mária templomban.

Magyar Nemzet
2022. 03. 21. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jótékonysági koncerten magyar, lengyel és ukrán dalok hangzanak el Angelika Korszyńska-Górny kárpátaljai magyar–ukrán származású, Lengyelországban élő lengyel zeneszerző együttesének tolmácsolásában. A budapesti Lengyel Intézet korábban 2019 decemberében látta vendégül a zenekart, a Három nemzet karácsonya ünnepi lemezbemutató koncert alkalmával.

Angelika Korszyńska-Górny énekes és zeneszerző, szólóban, valamint a 2Tm2 zenekarral együtt is fellép. Az énekesnő Grzegórz Górny lengyel újságíró és publicista felesége. Az esemény során lehetőség lesz pénzbeli adományozásra, valamint Krzysztof Grzelak SChr plébános atya vezetésével egy közös imára a békéért.

A koncert során összegyűlt pénzadományok Leszek Krzyż atya, a lengyel püspöki konferencia titkársága mellett működő Segítség az Egyháznak Keleten csoport igazgatója számára adják át. Együttműködő partnerek a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövetsége és a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete.

Borítókép: Angelika Korszyńska-Górny (Forrás: Képmás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.