Átadták a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat

Tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A Fonogram-nap nevű interaktív műsorfolyam során az egyes zenei kategóriák nyerteseire izgalmas videók formájában derült fény. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat. A két életműdíjas – a Piramis zenekar és Komjáthy György – mellett nyilvánosságra hozták azt is, hogy ki nyerte #azévslágere közönségszavazást.

Magyar Nemzet
2022. 04. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, idén ismét rekordmennyiségű, mintegy 1400 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerültek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek.

Szakmai elismerésben részesült az Irie Maffia, a Blahalouisiana, az Ivan & The Parazol, a New Level Empire, Beton.Hofi, valamint a Thy Catafalque.

Thy Catafalque (Kátai Tamás)      Fotó: Mahasz.hu

A speciális zenei kategóriákat az Apostol, az Amoeba, a Rutkai Bori Banda, a Dresch Quartet és a Góbé Zenekar nyerték.

Az év felfedezettje mezőnyében Zóra győzedelmeskedett, míg az év hangfelvétele kategóriában közönségszavazás során a VALMAR x Manuel produkció Éget a nap című dalára szavaztak a legtöbben.

Idén is kitüntetett nemzetközi figyelmet kapott a Fonogram – Magyar Zenei Díj: a külföldi nyertesek közül az olasz Maneskin hivatalos Facebook-oldalán posztolt a díjról, míg Joel Corry és a nyáron Magyarországon koncertező Mdou Moctar videóüzenetet küldöttk. Díjat nyert továbbá Adele, Bruno Mars és Anderson .Paak Silk Sonic projektje, illetve Slowthai.

Az életműdíjat a Piramis együttes, a szakmai életműdíjat pedig Komjáthy György vehette át idén.

Komjáthy György      Fotó: Mahasz.hu

A nyertesek listája ITT elérhető.

Borítókép: A Piramis együttes életműdíjat kapott (Fotó: Mahasz.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.