Jézus élete zenés filmen

Jézus életének fontos állomásait zenésítette meg Benda Gábor zongoraművész, aki tavaly az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával mutatta be Jézus története című darabját a budapesti Hermina-kápolnában a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend szervezésében. A zongoraműből azóta zenés film készült, amelyet pünkösdhétfőn tűz műsorára a Duna Televízió.

Magyar Nemzet
2022. 06. 04. 9:30
null
Forrás: YouTube.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jézus története és a jézusi tanítások a zsidó–keresztény kultúránkban gyökereznek, amely egyben identitásunk alapját is jelenti. E kultúrkörből merítve írta meg tizenkét tételes, Jézus életének fontos állomásairól szóló zongoraművét Benda Gábor, aki e témát különösen fontosnak érzi, hiszen jelenleg egy olyan világban élünk, amikor a keresztény európai kultúrát folyamatos támadások érik.
A Jézus története című zongoradarabbal az volt a célom, hogy jól átélhető módon mutassam be Jézus életét a születésétől kezdve a mennybe­meneteléig

– mondta korábban lapunknak a zongoraművész, aki művét az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával mutatta be a budapesti Hermina-kápolnában a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend szervezésében. Ezt köve­tően tizenöt állomásos országos turnéra indult az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, fellépett a szatmári Árpád-kori templomokban, a nagygéci Megmaradás templomában, amelyhez szervesen kapcsolódik a magyarság földi határokon átnyúló egységét szimbolizáló emlékpark.
A darabról CD-felvétel készült, amelyet Benda Gábor elküldött Ferenc pápának, aki apostoli áldásban részesítette munkásságát, valamint arra kérte, hogy továbbra is tartson ki a keresztény tanúságtétel mellett.A zongoraműből zenés filmet forgattak, amely tizenkét állomásban mutatja be Jézus történetét. A tételek között rövid szöveges narráció hangzik el Vereszki Eszter tolmácsolásában. A szöveget a Károlyi-biblia (Újszövetség: Máté és Lukács evangéliuma) alapján állították össze. A zene alatt Benda Iván fotóművész szentföldi helyszíneken készített fotográfiái jelennek meg.A Jézus történetét június 6-án, 13.25-től sugározza a Duna Televízió, de a filmet a vetítés után hét napig megtekinthetik a Médiaklikken.

Borítókép: Jelenet a Jézus története című zenés filmből (Fotó: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.