Felvidéki tehetségek, fiatal költők verseltek

Lezsák Sándor író, a Magyar Országgyűlés alelnöke 2022. június 30-án Kassára látogatott, ahol helyi és Kassa környéki, a magyar politikában és közéletben tevékeny emberekkel találkozott a MaJel Rovás Központban.

Magyar Nemzet
2022. 07. 01. 16:00
null
Fotó: Gergely Fábián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozón a magyar közösség sikereiről, problémáiról, a magyar identitás megőrzését célzó programokról, a felvidéki magyar kultúráról, továbbá a politikai képviselet helyzetéről folytatott megbeszélést, majd 

a Magyarország Kassai Főkonzulátusa felkérésére a Versforraló, felvidéki magyar középiskolásoknak meghirdetett versírópályázat díjkiosztó ünnepségén köszöntötte az ifjú tehetségeket.

A Kikelet Kassa, a Kassán tanuló magyar ajkú diákok és egyetemisták egyesülete által meghirdetett pályázatra 

27 felvidéki iskola 44 diákja nyújtotta be pályaműveit, összesen 124 verset. 

A szakértő zsűri döntése alapján hat pályázó részesült a támogatók – köztük Lezsák Sándor író és Magyarország Kassai Főkonzulátusa – felajánlásainak köszönhetően könyv-, könyvutalvány és egyéb jutalmakban.

Képes Lóránt különdíjasnak, a kassai Márai Sándor Gimnázium diákjának a főkonzulátus felkérésére Lezsák Sándor adta át a különdíjat, majd az író az ünnepséget követően dedikálta köteteit a pályázat résztvevőinek.

A Kikelet Kassa hagyományt kíván teremteni a Versforraló pályázattal, minden évben lehetőséget adva a felvidéki magyar középiskolásoknak a megméretésre, hiszen a fiatalok olyan utánpótlást jelentenek a felvidéki magyar közösség kulturális életében, amire nagy szüksége van mind közösségnek, mind a helyi magyar irodalmi életnek.

Borítókép: Lezsák Sándor (Fotó: Gergely Fábián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.