időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo
Harmincegy pályamunka közül választotta ki a zsűri és a közönség a Budai Vároltalmazó Közalapítvány által meghirdetett Cseh Tamás művészeti pályázat legjobbjait

Kihirdették a Cseh Tamás művészeti pályázat győzteseit

Magyar Nemzet
2022.08.08. 18:54 2022.08.08. 19:41
Kihirdették a Cseh Tamás művészeti pályázat győzteseit

A Budai Vároltalmazó Közalapítvány felhívására harmincegy pályamunka érkezett be, a szakmai zsűri ezek közül választotta ki a legjobb tíz alkotást, majd ezek közül került ki a legjobb, díjazásra érdemes három mű.

A művészeti pályázat célja az volt, hogy az I. kerület egykori lakója, Cseh Tamás emlékét ápoló és szellemi örökségét képviselő képzőművészeti alkotások szülessenek. 

A felhívás nem szabott tartalmi kereteket, ennek megfelelően sokféle, meglepően izgalmas, érdekes alkotás jutott a döntőbe– fogalmaz a szervezők közleménye.

A pályázat első díját Lévay Jenő A telihold dalai – Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia Bárány az üres lakásban című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István Cseh Tamás című domborműve lett.
A zsűri tagjai: Előd Ágnes szobrász; Szurcsik József képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese; Révész Emese művészettörténész; Cseh András kutató képzőművész, Cseh Tamás fia; Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere; Salgó Viktória kulturális menedzser, énekes, dalszerző, valamint Csengey Balázs, a Cseh Tamás Archívum kutatója volt.

A közönségdíjas plakát. Fotó: Szentgyörgyvölgyi Gábor

A szervezők a közönséget is bevonták a döntésbe, a második fordulóba került alkotásokra bárki leadhatta szavazatát. A Vároltalmazók Facebook-oldalán 2710 szavazat érkezett az alkotásokra. A közönségdíjat 1041 szavazattal Szentgyörgyvölgyi Gábor Plakát Cseh Tamásnak című alkotása nyerte el.

A pályaművek fotóit a Budai Vároltalmazó Közalapítvány Facebook-oldalán, az eredeti alkotásokat pedig augusztus végéig a Budavári Önkormányzat aulájában tekinthetik meg az érdeklődők.

Borítókép: Cseh Tamás plakátképen (Fotó: Budai Vároltalmazók Közalapítvány)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.