Kilenc ország dzsesszmuzsikusai a Budapest Jazz Club színpadán

A Budapest Jazz Club sorozatában már megszokott világklasszis amerikai zenészek mellett ősszel a színpadon izgalmas, nemzetközileg jegyzett európai zenekarok is helyet kapnak.

Magyar Nemzet
2022. 09. 21. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Németországban elsők közt jegyzett magyar származású Peter Lehel október 1-i koncertjén a formáció a nemrégiben megjelent Sea of Love” című lemezét mutatja be.

Október 12-én a friss, kísérletező, a free jazz harmóniavilágát funkos ritmusokkal ötvöző lengyel társulás, a Konikiewicz Trio első alkalommal mutatkozik be Magyarországon.

Október végén, 20-án a hagyományos jazzes felállás helyett a bőgő és szaxofon mellett ütőhangszerekkel és hárfával kísért énekhangot megszólaltató formációt Ester Wiesnerova és zenekara előadásában hallhatjuk.

November 1-én a hazai közönség nagy kedvence, a tapping gitár tengerentúli nagykövete, Trace Bundy jubileumi koncerttel várja tíz éve hűséges és persze új rajongóit is.

Az őszi kavalkádot egy világsztár produkció zárja: november 7-én a Grammy-díjra is jelölt Scott Kinsey és a nemzetközileg jegyzett basszusgitáros, Hadrien Feraud mellett a doboknál az egyik legkeresettebb hazai „jazzexportcikk”, Borlai Gergő virtuóz játéka hallható.

Borítókép: Scott Kinsey (Forrás: Budapest Jazz Club)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.