időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Kilenc ország dzsesszmuzsikusai a Budapest Jazz Club színpadán

Magyar Nemzet
2022.09.21. 18:00 2022.09.22. 16:44
Kilenc ország dzsesszmuzsikusai a Budapest Jazz Club színpadán

A Budapest Jazz Club sorozatában már megszokott világklasszis amerikai zenészek mellett ősszel a színpadon izgalmas, nemzetközileg jegyzett európai zenekarok is helyet kapnak.

A Németországban elsők közt jegyzett magyar származású Peter Lehel október 1-i koncertjén a formáció a nemrégiben megjelent Sea of Love” című lemezét mutatja be.

Október 12-én a friss, kísérletező, a free jazz harmóniavilágát funkos ritmusokkal ötvöző lengyel társulás, a Konikiewicz Trio első alkalommal mutatkozik be Magyarországon.

Október végén, 20-án a hagyományos jazzes felállás helyett a bőgő és szaxofon mellett ütőhangszerekkel és hárfával kísért énekhangot megszólaltató formációt Ester Wiesnerova és zenekara előadásában hallhatjuk.

November 1-én a hazai közönség nagy kedvence, a tapping gitár tengerentúli nagykövete, Trace Bundy jubileumi koncerttel várja tíz éve hűséges és persze új rajongóit is.

Az őszi kavalkádot egy világsztár produkció zárja: november 7-én a Grammy-díjra is jelölt Scott Kinsey és a nemzetközileg jegyzett basszusgitáros, Hadrien Feraud mellett a doboknál az egyik legkeresettebb hazai „jazzexportcikk”, Borlai Gergő virtuóz játéka hallható.

Borítókép: Scott Kinsey (Forrás: Budapest Jazz Club)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.