Nyílt napra várja közönségét a Nemzeti Színház

Idén lett húszéves a Nemzeti Színház Duna-parti épülete, ezért nyílt napot tartanak szombaton a teátrumban. A különféle programokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Emellett a látogatók a nyílt nap során harminc százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket és bérleteket a Nemzeti Színház előadásaira.

Magyar Nemzet
2022. 09. 22. 22:15
null
Fotó: Eori Szabo Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első program 13 órakor kezdődik az Ádámok és Évák ünnepe sorsolásával. Az idei vetélkedő témája Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából ismét Az ember tragédiája lesz. A sorsoláson előzetesen regisztrált középiskolás csapatok vehetnek részt, amelyek a helyszínen tudhatják meg, melyik színt fogják a bemutatni a színház nagyszínpadán.

13 óra 30 perckor kezdődik a Bevezető tréning a Terzopulosz-módszerbe, amely az emberi testben elakadt energia és hang felszabadítására irányuló speciális légzés-, és mozdulat technika. Célja, a beszéd és a test felbomlott egységének újrateremtése. Ezen a foglalkozásom a résztvevők tulajdonképpen a színészmesterség alapelveit tanulmányozzák.

Ezt követően a Villámrandi – „Ite vakhe, ite vakhe!”, görög óra kezdőknek és haladóknak című foglalkozáson a részvevők a Bakkhánsnők színművészeivel beszélgethetnek.

14 órától egy rendhagyó nyílt próbára invitálják a nézőket, akik A Mester és Margarita első felvonását nézhetik meg, 16 óra 30 perctől pedig egy újabb Villámrandin lehetőség nyílik egy kötetlen beszélgetésre a darab világhírű rendezőjével, Alekszandar Popovszkival és színművészeivel. Ezzel egyidőben az érdeklődök közösen táncolhatnak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncművészeivel a Gobbi Hilda színpadon.

Az esemény ideje alatt természetesen lesznek olyan egész nap látogatható programok is, mint a jelmez- és díszletterv kiállítás az Egri csillagok előadásból a közönségforgalmi részen, valamint Színházi nyomkereső.

Utóbbira elsősorban diákokat, családokat várnak egyénileg vagy maximum négy-öt fős csapatokban, hogy felfedezzék a Nemzeti Színház épületét és a parkot.

A programokról részletesen a Nemzeti Színház oldalán olvashatnak.

Borítókép: A Nemzeti Színház épülete (Fotó: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.