A vártnál előbb láthatjuk a Dűne folytatását

A 2021 októberében bemutatott Dűne című film nagy sikereket ért el világszinten, így várható volt, hogy hamarosan folytatást is kapunk hozzá. A történet második része a vártnál korábban, egy Marvel-film helyett érkezik jövő ősszel.

Pénzes Vivien
Forrás: IGN.com2022. 10. 14. 12:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dűne folytatása egy nemrég elhalasztott Marvel-film helyett érkezhet majd, ezáltal néhány héttel korábban láthatja a nagyközönség.

A Dűne szereplői (Forrás: Flickr)
A Dűne szereplői. Forrás: Flickr

Mikor érkezik a Dűne című film folytatása?

A Dűne rajongóinak izgalmas hírt jelentettek be, hiszen korábban érkezik Denis Villeneuve filmjének folytatása. Pár nappal ezelőtt közölték, hogy a Penge című film forgatását szüneteltetik, mivel új rendezőt keresnek és a forgatókönyvet is át kell írniuk. Nincs hivatalos információ arról, hogy ennek köze lenne-e a Dűne folytatásának korábbi érkezéséhez, mindenesetre kézenfekvő lenne, ha ezt gondolnánk, hiszen pont ennek a filmnek az eredeti megjelenési napjára helyezték át a Dűne második részét.

Ezáltal az eddig tervezett 2023. november 17. helyett, 2023. november 3-tól már láthatjuk a Frank Herbert által írt sci-fi regény adaptációjának második részét.

Egyébként a legnagyobb rajongók tudják, hogy a Dűne 2. premierjét eredetileg 2023. október 20-ra tűzték ki, de ezt június végén módosították november 17-re. Ennek tudatában érdemes óvatosan elkönyvelnünk a jelenlegi dátumot, hiszen bármikor érhetnek minket újabb meglepetések.

Hol tart jelenleg a film második része?

A Dűne második részének forgatása már elkezdődött és a szereplők köre is bővült, többek között Léa Seydoux (Lady Margot), Austin Butler (Feyd-Rautha Harkonnen), Florence Pugh (Irulan hercegnő) és Christopher Walken (IV. Shaddam császár) is csatlakozik a nagy sikerű film szereplőgárdájához. Természetesen az eredeti csapatból is lesznek nagy visszatérők, újra a vásznon láthatjuk például Timothée Chalametet (Paul Atreides szerepében) és Zendayát (Chani szerepében) is. Azonban érdemes felkészülni arra, hogy a Dűne első részével ellentétben, a folytatás nem jelenik meg egyidejűleg a HBO Maxon, első körben csak a mozikban lesz látható.

A Dűne első részének szereplői (Forrás: Flickr)
A Dűne első részének szereplői. Forrás: Flickr

Ugyan a forgatás július elején Olaszországban kezdődött, a stáb nem sokkal később hazánkba érkezett. Július második felétől Budapesten és környékén többször látták a film főszereplőit, így nemcsak a Dűne első, hanem a második részében is hazai helyszínekkel találkozhatunk. Remélhetőleg most is hasonló visszhangja lesz a magyarországi munkának, mint legutóbb, hiszen az első részt követően Sipos Zsuzsanna, a Dűne díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában.

Miről szól a folytatás?

Az előzetes információk szerint,

a következő film Paul Atreides mitikus kalandját követi majd végig azután, hogy találkozott Chanival és a fremenekkel a családját elpusztító összeesküvők ellen indított bosszúhadjárata során. Miközben élete szerelmét és a létező univerzum sorsát érintő döntést kell meghoznia, arra törekszik, hogy megakadályozzon egy borzalmas jövőt, amelyet csak ő lát előre

– olvashatjuk a Warner Bros. hivatalos cikkében. Ez azt is jelenti, hogy a második felvonás pontosan oda repít minket, ahol az első résznél befejeztük.

Ameddig pedig a folytatás megérkezik, érdemes elolvasni a Dűne első részéről szóló írásunkat, amelyben felelevenítjük a film történetét és emlékezetes alakításait.

Borítókép: A Dűne egyik főszereplője, Timothée Chalamet Paul Atreides szerepében (Forrás: Flickr)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.