A Deep Purple jövő nyáron visszatér Budapestre

Legújabb show-jukkal 2023. július 16-án ismét láthatók lesznek a Budapest Arénában.

Magyar Nemzet
Forrás: Livenation2022. 11. 23. 11:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deep Purple a heavy metal és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, a Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tal együtt az 1970-es évek brit hard rock és heavy metal szentségtelen háromsága néven is emlegették őket. 

A csapat számtalan rock- és metálzenekarra volt hatással, többek között a Metallica, a Judas Priest, a Queen, az Aerosmith, a Van Halen, az Alice in Chains, a Pantera, a Bon Jovi, a Rush, a Motörhead, valamint az angol újhullámos heavy metal bandák közül az Iron Maiden és a Def Leppard is őket nevezi meg mint az egyik legfőbb inspirációt zenéjükre. 

1975-ben a világ leghangosabb bandája címen bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is, az 1972-es londoni Rainbow színházban tartott koncertjük alapján. 

A Deep Purple a pályafutása során több mint százmillió lemezt adott el, és 2016-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is. 

Forrás: Livenation

A nyáron lezajlott kényszerű gitároscsere után a világ egyik legkeményebben turnézó zenekara ismét útra kelt, hogy ötven év után még mindig a lehető legjobb koncerteket adják rajongóiknak. 

Mindig mindent beleadunk, amitől az egész banda jól érzi magát. Mindig is élveztük a zenélést és a hűséges közönség hihetetlen luxusát.

Legújabb show-jukkal 2023. július 16-án ismét láthatók lesznek a Budapest Arénában. A budapesti koncertre jegyek 2022. november 25-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon.

Borítókép: Deep Purple (Forrás: Livenation)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.