Világsztárok közreműködésével készül az új magyar film

Hiánypótló történelmi kalandfilm készül hazánkban Soós Péter rendezésében. A Svenk stábja nemrég a nagyszabású produkció forgatásán járt.

Magyar Nemzet
2022. 11. 19. 13:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Ez a film három nap története. 1242-ben vagyunk, a történelmi helyzet valószínűleg eléggé ismert. Arról van szó, hogy az akkori világ legnagyobb hadserege nyugatra indult hódítani 

– mondja Soós Péter, az 1242 – A Nyugat kapujában című produkció rendezője, amikor éppen az egyik kulcsjelenet befejezésére készült elő a stáb.

Ez a sereg nem más, mint a mongolok serege volt:

 

1241 tavaszán volt a muhi csata, s az elmúlt hónapok alatt eljutottak Muhitól a Duna vonaláig. Egy nagyon sajátos történelmi helyzet állt elő azzal, hogy meghalt Ögödej nagykán Mongóliában, érkezik a hírnök a rossz hírrel. Ez egy hirtelen Batu kán nyakába szakadó szabadság.

 

 

A rendező kiemeli, a kérdés az, hogy ő mit tud kezdeni ezzel a szabadsággal: folytatja-e a parancs végrehajtását, vagy végleg, életében dönthet a saját sorsának alakulásáról.

Ha Batu kán úgy dönt, folytatja a nyugatra való előrenyomulását, akkor egész Európa története másként alakul. Ebből a szempontból szerintem egész Európa, Magyarország, sőt talán az egész világ közönsége érdeklődésére számot tarthat a film 

– árulja el többek között a Svenk mai adásában a rendező, hogy az alkotást már a kezdetektől nemzetközi forgalmazásra szánják a készítők, s köszönhetően az angol koprodukciós cégnek, számos sztárszínész csatlakozott az 1242 – A Nyugat kapujában című produkcióhoz.

A Svenk adását ma este 22.50-től láthatják a Hír TV-n.

 

Borítókép:  1242 – A Nyugat kapujában plakátja (Fotó: NFI)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.