Káel Csaba a mai Svenkben

A Svenk mai adásában Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszél az elmúlt esztendőben készült televíziós és streamingsugárzásra szánt alkotásokról.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 19:00
KÁEL Csaba
Budapest, 2022. szeptember 1. Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelõs kormánybiztos a Semmelweis címû film forgatásán Budapesten, a BÁV egykori székházában 2022. augusztus 31-én. Koltai Lajos rendezõ nagyszabású romantikus játékfilmjének jeleneteit az anyák megmentõjérõl", Semmelweis Ignácról október elejéig veszik fel. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Káel Csaba emlékeztet: 2020 januárjában alapították meg a Nemzeti Filmintézetet azzal a céllal, hogy ne csak a mozifilmeket támogassa, hanem az egyéb mozgóképes alkotásokat is, mint a televíziós vagy a streamingplatformra készülőket, a minőségük javítása érdekében.

– Színes kínálat jött össze az elmúlt három évben, a történelmi személyiségek mellett sportolókról, művészekről, tudósokról készült portrék sora – magyarázza a kormánybiztos, kiemelve a Keleti Ágnesről vagy Bereményi Gézáról szólókat.

Ezek mellett megemlíti a Móricz Zsigmond Erdély trilógiájából forgatott Tündérkertet vagy Gárdonyi Géza adaptációt, az Ida regénye címűt, ami a Magyar Mozgókép Fesztiválon elnyerte a legjobb televíziós filmnek járó elismerést.

– Mert remekmű a maga nemében – jelenti ki Káel Csaba, aki szól a Béke a nemzetek felett címet viselő dokumentumfilmről, mint hiánypótló műről, tudniillik Trianonról nem készült ennyire átfogó értelmezés.

– Tervezünk a közmédiával több olyan bemutatót, amelyek a pandémia alatt színházak számára kiírt pályázatok segítségével készített tévéjátékok – ígérte Káel Csaba.

Bővebben a Hír TV ma 22.30-kor kezdődő Svenk című adásában.

Borítókép: Káel Csaba (Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.