Meghalt Robert Blake, akit a felesége megölésével vádoltak

Nyolcvankilenc éves korában hunyt el a színész. Nemzedékének legjobbjaként emlegették, de hosszú karrierjét beárnyékolták a vádak, hogy meggyilkolta a feleségét.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2023. 03. 10. 12:05
FILE PHOTORobert Blake Murder Trial
51874417NU003_hearing VAN NUYS, CA - DECEMBER 20: FILE PHOTO Actor Robert Blake arrives at the Los Angeles Superior Court December 20, 2004 in the Van Nuys, California. Blake was found not guilty of the murder of his wife Bonny Lee Bakely on March 16, 2005. (Photo by Nick Ut/Pool/Getty Images) *** Local Caption *** Robert Blake (Photo by POOL / Getty Images North America / Getty Images via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Blake a hetvenes években szerzett hírnevet a Baretta című krimisorozat címszerepében, és játszott David Lynch 1997-es Lost Highway című filmjében is – idézte fel a BBC. Karrierje megrekedt, amikor a felesége 2001-ben halálos lövést kapott, melynek leadásával őt vádolták meg. A gyilkosság vádja alól felmentették, de polgári perben később megállapították a felelősségét.

Robert Blake „békésen, családja és barátai körében halt meg” – közölte a családja. Unokahúga, Noreen Austin közleménye a halál okaként szívbetegségét nevezte meg.

 

Nemzedékének egyik legjobbja

A New Jersey-ben született Robert Blake gyermekszínészként kezdte az Our Gang című vígjátéksorozatban, miután családjával Kaliforniába költözött. Karrierje a harmincas évek végén vette kezdetét A Sierra Madre kincse című klasszikusban, és a bűnöző Perry Smith szerepét alakította Truman Capote Hidegvérrel című regényének 1967-es feldolgozásában.

Szerepet kapott az NBC Hell Town című sorozatában is, és Emmy-díjra jelölték a CBS-nek készült Judgment Day: The John List Story című tévéfilmben nyújtott alakításáért. 

Egykor nemzedékének legnagyobb színészei között tartották számon, pályafutása a letartóztatása után szenvedett törést.

 

Gyilkosság és vád

A felesége, Bonny Lee Bakley egyedül tartózkodott a színész autójában Los Angeles Studio City negyedében, amikor lelőtték. Blake azt mondta a rendőröknek, hogy magára hagyta az asszonyt, amikor visszament a fegyveréért abba az olasz étterembe, ahol korábban vacsoráztak.

Négy évvel az eset után Los Angelesben az esküdtszék nem találta bűnösnek a nő meggyilkolásában. Később egy polgári peres ügyben arra kötelezték, hogy fizessen harmincmillió dollárt volt felesége gyermekeinek. Fellebbezését elutasították, de annyit sikerült elérnie, hogy az összeget a felére mérsékeljék.

A színész mindvégig kitartott az ártatlansága mellett.

Robert Blake-nek négy gyermeke született. 1983-as válásukig huszonkét évig élt házasságban Sondra Kerr színésznővel.

2017-ben feleségül vette régi barátját, Pamela Hudakot, de két év múlva elváltak.

Borítókép: Robert Blake (Fotó: Getty Images/AFP/Nick Ut)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.