Modern Rómeó és Júlia a Nemzeti Táncszínházban

William Shakespeare tragédiájának modern, táncos interpretációja Fren_Ák előadása, a [email protected], ami a 10. színházi olimpia programjában látható május 17-én, 19:30-tól a Nemzeti Táncszínházban.

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org2023. 05. 08. 16:47
Modern Rómeó és Júlia a Nemzeti Táncszínházban
Modern Rómeó és Júlia a Nemzeti Táncszínházban
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fren_Ák koncepciója a klasszikus tragédia kortárs módon történő rekontextualizálása és újraértelmezése – áll a Szinhaz.org ismertetőjében. Mint fogalmaznak, a produkció megőrzi a tragédia atmoszférájának lényegét, de Fren_Ák sajátos szcenikai és koreográfiai nyelvén keresztül sikerül a társadalmi drámát a belső-érzelmi tragédiára fókuszálni.

Modern Rómeó és Júlia a Nemzeti Táncszínházban
Jelenet az előadásból (Forrás: Szinhaz.org)

A Rómeó és Júliát az M Studio dolgozta fel sajátos módon

Fren_Ák koncepciója 

a történet mélyebb rétegeibe kíván hatolni, a drámából a társadalmi ellentétek helyett a szereplők belső vívódásait ragadja meg. 

A belső, emocionális síkon végbemenő tragédiával foglalkozik, ahogyan a két fiatal saját illúziójának fogságába esik. A rendezőt a felszín alatt húzódó feszültség foglalkoztatja, a két egyén összeütközését mutatja be, akik a fogyasztói társadalom által eltorzított vágyaikba és illúzióikba vannak bebörtönözve. 

Az ember marionettbábuként idegenedik el környezetétől, közösségétől, társától és végül önmagától.

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE

Borítókép: Jelenet az előadásból (Forrás: Szinhaz.org)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.