Először indul színházi hajó a Kékszalagon – rajthoz áll a Játékszín csapata

A Kékszalag vitorlásverseny történetében először indul színházi csapat a mezőnyben. A Játékszín csapatában Bank Tamás, Szerednyey Béla, Nagy Sándor és Barabás Kiss Zoltán, „vendégművészként” pedig Zavaros Eszter operaénekes és Zenthe Ferenc Golyó vesz részt a megméretésen.

Bukovszki Péter
2023. 06. 26. 18:20
A Játékszín csapata Fotó: Játékszín
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyén, az 55. Kékszalagon először indul művészekből álló csapat július 6-án. A Magyar Vitorlás Szövetség örömmel fogadta a Játékszín igazgatójának, Bank Tamásnak a kezdeményezését. 

Idén először drukkolhatunk színházi hajónak a Kékszalagon Játékszín, vitorlás verseny
Idén először drukkolhatunk színházi hajónak a Kékszalagon  Fotó: Nagy Lajos

Holczhauser András főtitkár az első színházi hajóval kapcsolatban kiemelte:

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj egyik legfontosabb üzenete, hogy a Kékszalag mindenkié, így külön öröm, hogy a sporttársak egy csapatként mutatkoznak be a Játékszín színeiben. Hisszük, hogy a Balaton és a vitorlázás szeretete közösségteremtő erővel bír, várunk mindenkit az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra!

A Játékszín legénységét tapasztalt hajósok alkotják. Szerednyey Béla évtizedek óta balatoni vitorlázó, maga tervezte és építette hajóját, amelyen nyáron szinte életvitelszerűen lakik. Barabás Kiss Zoltán nem csak a színpadon remekel Szerednyey mellett, a vitorlás építésében főszerepet játszott. A fedélzetre lép Nagy Sándor, a Játékszín vezető színésze és Bank Tamás, ezúttal csapatkapitányi szerepben. A csapat egyetlen női versenyzője Zavaros Eszter operaénekes lesz, a kormányos és taktikus pedig Zenthe Ferenc Golyó, aki édesapjától, a legendás Zenthe Ferenc színművésztől örökölte a Balaton iránti szenvedélyét.

– A Játékszín az elmúlt években többször bizonyította, hogy minden akadályt leküzdve gondoskodik a minőségi szórakoztatásról. A minőségi időtöltést azonban a színház falain kívül is fontosnak tartjuk. A vitorlázás, akárcsak egy színházi előadás, csapatmunka – ezúttal kipróbáljuk, mire vagyunk képesek a vízen. Köszönöm partnereink és a Magyar Vitorlás Szövetség támogatását, büszkén viseljük az első hivatalos színházi hajó címet a Kékszalagon – nyilatkozta Bank Tamás, és hozzátette: legfőbb motivációjuk a Balaton, a víz és a szél iránti rajongás, hitvallásuk távol áll a divatsporttól.

A színházi hajó, a Queen Lucy július 6-án reggel 9-kor áll rajthoz Balatonfüreden. 

Borítókép: A Játékszín Kékszalag-csapata (Fotó: Játékszín)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.