Kassán állít ki Barbara Hubert és Kamila Bednarska

A kassai MaJel Rovás Központ FiguratiF Galériájában nyílt Közös című kiállítás két lengyel művész idén készült legújabb festményeit tárja a közönség elé.

Magyar Nemzet
Forrás: ma7.sk2023. 06. 10. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barbara Hubert és Kamila Bednarska tárlatát Kovács Ágnes, a kassai MaJel Rovás Központ igazgatója nyitotta meg. A ma7.sk beszámolója idézi az igazgatót, aki úgy fogalmazott: a kiállítás motivációját olyan emberek gondolatai, beszélgetései, művészi felismerései adták, akik közel állnak egymáshoz, azonban az őket érdeklő tartalom észlelésének és közvetítésének módja nagyon eltérő.

Kiállítás Kassán
A kassai kiállítás megnyitóján az igazgató a két művésszel oldalán (Forrás: ma7.sk)

– Ezeken a műveken megmutatkoznak a művészek közötti különbségek, de az a pillanat is, amikor a köztük lévő eltérés megleli a harmóniát – fogalmazott az igazgató.

Kamila Bednarska grafikával, rajzolással és festéssel foglalkozik. A Rzeszówi Egyetem művészeti szakán végzett. Diplomáját 2009-ben vette át. A diploma megszerzése óta a Rzeszówi Egyetem Bölcsészettudományi Karának Grafikai Tanszékén dolgozik.

Barbara Hubert fest és rajzol, a krakkói Képzőművészeti Akadémián végzett. 1999-ben Leszek Misiak professzornál diplomázott. 2022-től a Rzeszówi Egyetem doktori képzésének doktorandusza. Művészeti projektek – művészeti körutak, művészeti szimpóziumok, jótékonysági aukciók, szabadtéri workshopok résztvevője Lengyelországban és külföldön.

A kiállítás július 4-ig látható hétköznaponként 10 és 18 óra között a FiguratiF Galériában (Kassa, Erzsébet utca 42.)

Borítókép: Barbara Hubert és Kamila Bednarska (Forrás: ma7.sk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.