Kolozsváron lép fel a Mándoki Soulmates augusztus 20-án

A világhírű Leslie Mandoki & Mandoki Soulmates augusztus 20-án, 19.00 órától lép fel Kolozsvár főterén egy szuperkoncerttel, amelyhez a művész barátai is csatlakoznak.

Magyar Nemzet
2023. 06. 05. 18:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandoki Soulmates rendkívüli zenei produkcióval készül, melynek témája Bartók Béla Magyar képek című műve, ami  az erdélyi népzene gazdag hagyományaira épül. 

A zenekar idén ünnepli 30 éves jubileumát, és szilárdan hisz abban, hogy zenéjük átöleli a társadalmi és kulturális különbségeket, és világszinten hídépítő szerepet tölt be. Leslie célja mindig is az volt, hogy a legkiválóbb zenészekkel a legjobb dalokat és hangulatot teremtse meg.

A Mandoki Soulmates augusztus 20-án, 19,00 órától  lép fel Kolozsvár főterén
Fotó: Mandoki Soulmates

Mandoki prog-rock csapata, a Mandoki Soulmates világszerte egyedülálló zenekar, eddig 12 közös albumot, számos élő DVD-t és Blu-ray-t jelentetett meg. Európai metropoliszoktól, New Yorktól Sanghajig, Sao Paolótól Miamin át, számtalan koncerten élőben is meg lehetett tapasztalni a lelkitársak féktelen játékkedvét és virtuozitását. Leslie Mandoki víziója mindig is az volt, hogy a Soulmatesszel társadalmi-politikai aktualitásba helyezze a progresszív jazz rockot. Számára a zene mindig is a szabadság kifejezése és jelképe volt. Zenei vízióját a szabadságról a forma és a tartalom egysége adja, szintén fontos számára, hogy hű maradjon saját értékrendjéhez, és ne engedje, hogy a műfaji korlátok és a korszellem irányzatai elferdítsék vagy elhajlítsák a mondanivalót. Intellektuális, költői szövegekkel állást foglal a társadalmi-politikai változásokkal kapcsolatban. Szerinte a művészetnek olyannak kell lennie, mint egy tüskének a társadalom húsában. A Soulmates egy különleges zenei értékközösség, örök fiatal, lázadó és forradalmi.

Eközben egyszerűen csak próbálunk hitelesek, tisztességesek és őszinték lenni, és válaszokat adni korunk kihívásaira

– mondja Mandoki. Ezt a szellemiséget igyekszik átadni a következő generációnak is.

 

A jubileumi kolozsvári koncerten a Mandoki Soulmates előadja a Bartók Béla témáira épülő  Magyar képek című progresszív jazz-rock szvitüket, amely garantálja a libabőrös pillanatokat minden zenebarátnak.

 

A Bartók Béla inspirálta Magyar képek album egy remekmű és a megjelenés első hetében már bizonyította népszerűségét, hiszen a legtöbb eladott albumként azonnal az hivatalos Mahasz-toplista élére került. Az album nemcsak minőségi zenéjével, hanem aktuális szövegeivel is lenyűgözte a hallgatóságot.

Szuper  és egyedi alkalom lesz az  augusztus 20. arra, hogy közösen  átéljünk egy különleges értékes és felejthetetlen koncertélményt  Mátyás király ikonikus  szobra előtt, ahol a zene és a közönség varázslatos hangja egyesül

– mondta Leslie Mandoki.

„Bartók a Kárpát-medence legkülönbözőbb vidékeiről származó hagyományos dallamokat vegyítette, hogy a zene népeket egyesítő erejével üzenjen a kor fenyegetése ellen. Az összefogás gondolata tartósan inspirált engem” – magyarázza Mandoki. A Bartók-témájú szvitnek az ötlete sajnos csak évtizedekkel később valósult meg, ezt a víziót Jon Lorddal és Greg Lake-kel együtt találta ki Leslie. Sajnos már egyik barátja sem élhette meg ennek a megvalósulását.

Egy zenekar, 35 Grammy-díj

A Mandoki Soulmates egy olyan különleges és egyedi zenekar, melyben a világhírű magyar szerző, producer, dobos és énekes, Leslie Mandoki zenél a legnagyobb angol progresszív rock és amerikai fusion jazz ikonjaival, akiknek összesen 35 Grammy-díjuk van. A csapat tagjai között Nick van Eede, Al Di Meola, Mike Stern, Randy Brecker, Richard Bona, Tony Carey, Deobrat Mishra, Fausto Beccalossi is szerepel.

Borítókép: Mandoki Soulmates 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.