Az MMA nemzetközi alkotótábort szervez a művészeti ösztöndíjasoknak

A táborban az MMA művészeti ösztöndíjasai szabad alkotótevékenységet végezhetnek és előadásokon, műhelybeszélgetésen oszthatják meg gondolataikat a képző- és iparművészet, építőművészet, irodalom, zene vagy más művészeti területekkel kapcsolatosan.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 03. 19:00
null
Alkotótábor Fotó: Laczkó Izabella
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi alkotótábort szervez Értjük egymást címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) művészeti ösztöndíjasainak augusztusban a szlovákiai Debrődön – közölte az MMA. Az alkotótábort két turnusban rendezik meg, az első augusztus 6-ig tart, a másodikat augusztus 14. és 20. között szervezi az MMA Északkelet-Magyarországi Regionális Központja, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézettel és a Rovás Alkotócsoporttal közösen. A Rovás művészei és az MMA-ösztöndíjasai mellett a táborban részt vesznek lengyel, ukrán és szlovák alkotók, valamint egy-egy erdélyi, angol, holland és tádzsik képzőművész is, akik lektorként is közreműködnek majd néhány nyitott kurzusban.

A közel negyven fő részvételével zajló táborok délutáni és esti programjait az MMA művészeti ösztöndíjasainak programjai adják, amelyeket beszélgetések, prezentációk és fellépések színesítenek.

A tábor célja, hogy az ösztöndíjasok külföldi művészekkel és más művészeti ágak képviselőivel is megismerkedjenek, közösen gondolkodjanak és alkossanak.

 Az alkotótáborba meghívást kapott az MMA néhány akadémikusa is, akik előadáson, műhelybeszélgetésen vesznek részt.

Az első időszakban művészeti ösztöndíjasaként részt vesz az alkotótáborban Adamovics Ferenc (színházművészet, 2022), Benedekffy Katalin (színházművészet, 2021), Bódi Barbara BoBa (képzőművészet, 2018), Mechler Anna (zeneművészet, 2020) és Zarándy Ákos (zeneművészet, 2019). A második turnusban: Hermann Zsófia (képzőművészet, 2020), Kárász Eszter (zeneművészet, 2021) és Ország Martin (iparművészet és tervezőművészet, 2022) lesz jelen – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Laczkó Izabella)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.