Angyalbőrben: katonai kiképzést kapnak a színészek

Új sorozat készül Csórics Balázs, Kamarás Iván és Mészáros Zoltánnal.

Forrás: Megafilm2023. 10. 25. 18:00
Pálinkás Szilveszter főhadnagy
Pálinkás Szilveszter főhadnagy. (Forrás: Kertész László/HM Zrínyi Nonprofit Kft.) Fotó: laszlo_kertesz Forrás: HM Zrínyi Nonprofit Kft.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A védett létesítmény” munkacímen készítette elő a Megafilm Service Kft. a következő televíziós sorozatát. A forgatás november közepén kezdődik és jövő év áprilisáig tart. A színészek komoly katonaszakmai felkészítést kapnak a Magyar Honvédségtől.

Dombrovszki Linda
Dombrovszki Linda a Don Juan kopaszodik című film forgatásán. Fotó: Bara Szilvia/Megafilm

A hat epizódból álló, akcióban nem szerénykedő drámai sorozat rendezője Dombrovszky Linda. A katonai történet „levezényléséhez” nem véletlenül választott női rendezőt a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor producerpáros. 

Ennek a sorozatnak nagyon fontos küldetése szerintem az, hogy rávilágítson arra: a sok szálon futó cselekmény hőseinek mind megvan a maga igazsága, gyarlósága és csodája, ahol kicsit mindenkivel együtt lehet sírni és nevetni

– jegyezte meg Dombrovszky Linda.

A sorozat forgatókönyveit, a forgatást és az utómunkálatokat katonai szakértőként a Magyar Honvédség toborzókampányából is ismert Pálinkás Szilveszter főhadnagy kíséri végig. Ő felel a színészek katonaszakmai felkészítéséért, valamint a katonai hadműveletek megtervezéséért, ezzel segítve a stáb és a kaszkadőrök munkáját. Pálinkás Szilveszter nemcsak szakértőként, de szereplőként is részt vesz majd a sorozatban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere a sorozat kapcsán kiemelte, hogy igazán egyedülálló projektről van szó, hiszen a miniszéria által a nézők bepillantást nyerhetnek a katonák mindennapjaiba is, és még inkább alátámasztást nyerhet a sokszor említett mondat, miszerint a békéhez erő kell.

A sorozat főszereplőjét, Győrbíró Zsoltot Csórics Balázs alakítja. Riválisa egykori parancsnoka, Kamarás Iván. Sőt visszatér a képernyőre az első magyar honvédségi sorozat, az Angyalbőrben főszereplője, Mészáros Zoltán is, aki 23 évvel később már nem Urbán András honvédként, hanem vezérkari tábornokként tűnik fel.

Borítókép: Pálinkás Szilveszter főhadnagy (Forrás: Kertész László/HM Zrínyi Nonprofit Kft.)  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.