Demeter Szilárd újra megpályázza a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói posztját

A pályázat nyitott, bárki nevezhet, aki megfelel a fenntartó által megfogalmazott feltételeknek – tette világossá Demeter Szilárd.

Forrás: Mandiner2023. 10. 19. 9:40
null
20220817 Tordas, zajlik a Helység kalapácsa című film forgatása a Tordasi Westernfaluban. Fotó:Bánkúti Sándor Fotó: Bánkúti Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Széleskörű konzultáció után (család, kollégák, főnökeim, szakmai partnerek – a sorrend nem véletlen) úgy döntöttem, hogy ismét megpályázom a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói tisztségét” – jelentette be a Mandineren Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója. Hozzátette: a pályázat nyitott, bárki nevezhet a tisztségre, aki megfelel a feltételeknek.

A Petőfi Irodalmi Múzeum épülete, a Károlyi-palota Budapesten
A Petőfi Irodalmi Múzeum épülete, a Károlyi-palota Budapesten (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

Demeter Szilárd világossá tette: a maga részéről ugyanazt vallja, amit szűk öt évvel ezelőtt is elmondott minden érdeklődő médiumnak: 

ha valaki jobb pályázatot tesz le az asztalra, mint szerénytelenségem, akkor én leszek az első, aki beáll mögé és támogatja, mert azzal csak nyer a magyar irodalom és a magyar kultúra. És ez a legfontosabb. 

Mint írta, 2018 decemberében kezdte a munkát a Petőfi Irodalmi Múzeumban, 2019 februárjában nyerte el a főigazgatói tisztséget pályázat útján. A mostani kiírás oka tehát világos: lejárt az ötéves mandátuma, így a minisztérium kiírta a szükséges pályázatot.  

Borítókép: Demeter Szilárd (Fotó: Bánkuti Sándor)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.