Madonna azt hitte, meg fog halni, de végigcsinálta a koncertjét

Éppen negyven évvel ezelőtt adta ki a legelső lemezét, a jubileum alkalmából pedig minden eddiginél nagyszabásúbb turnéra készült, júniusban azonban egy bakteriális fertőzés miatt az intenzív osztályra került és néhány napon keresztül veszélyben forgott az élete, a családja is a legrosszabbat sejtette. Szombat este azonban Madonna ismét kirobbanó formában állt színpadra Londonban. Így a hatvanöt éves szupersztár maratoni show-val kezdett bele az idei, Celebration elnevezésű koncertkörútjába.

2023. 10. 16. 22:00
Opening Night of Madonna: The Celebration Tour - London
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 14: (Exclusive Coverage) Madonna performs during opening night of The Celebration Tour at The O2 Arena on October 14, 2023 in London, England. (Photo by Kevin Mazur/WireImage for Live Nation) Fotó: Getty Images/Kevin Mazur
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt nap teljesen kiesett az életemből

 – emlékezett vissza szombat este minden idők egyik legnagyobb szupersztárja az azt követő időszakra, hogy júniusban a New York-i lakásában hirtelen összeesett, majd az intenzív osztályra került, ahol sem az orvosai, sem a családtagjai nem hittek abban, hogy túlél egy súlyos bakteriális fertőzést. A betegség súlyos kimenetelében kulcsszerepet játszott az is, hogy az énekesnő éppen a legújabb szuperturnéjára készült, a felkészülés során azonban túlhajszolta magát, minek okán teljesen legyengült az immunrendszere.

Opening Night of Madonna: The Celebration Tour - London
Madonna a szombati koncertjén Fotó: Getty Images/Kevin Mazur

Az idén nyárra tervezett észak-amerikai koncerteket át is kellett ütemezni az év végére, de valószínűleg nem sokan fogadtak volna arra, hogy az európai fellépésekre az eredeti tervek szerint sor kerülhet. 

A hatvanöt éves előadónő azonban rácáfolt mindenre, és szombat este a londoni O2 Arénában, kirobbanó formában, egy több mint kétórás, huszonnyolc dalból álló előadással tért vissza.

Sőt, nem akármilyen show-t adott elő. Ugyanis Madonna monumentális díszletek között, táncosok sűrűjében, olykor a közönség felett repülve énekelt. A látványos körítés persze nem meglepő az esetében, ezúttal azonban az éppen negyven éve megjelent, a saját nevét viselő album évfordulója alkalmából egy igazi best of turnéról van szó, így rátett még néhány lapáttal a külcsínre.

Természetesen nem hiányoztak az olyan slágerek, mint a Like A Prayer, az Everybody, a Crazy For You, a Die Another Day vagy a Rain, a Bad Girl és a Vogue című számánál pedig a lányai is színpadra álltak.

A jelenlegi, Celebration elnevezésű európai turnénak sajnos nincs magyar állomása, sőt a szomszédos országokban sem lép fel, hozzánk legközelebb Berlinben lesz látható, ahol egyből dupla koncertet ad az énekesnő.

Borítókép: Madonna szombat esti londoni koncertje (Fotó: Getty Images/Kevin Mazur)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.