Rémségek és hátborzongató történetek

Egy a jelenben eltűnt kislány és a múltban holtan talált hasonló korú áldozat esetét vetik össze a nyomozók Camilla Läckberg skandináv író krimijében. A Bama.hu őszi időszakra ajánlott izgalmas köteteket azoknak, akik szeretik a thrillereket és a hátborzongató cselekményes regényeket.

Forrás: bama.hu2023. 10. 29. 12:00
Hátborzongató történetek Stephen
Forrás: IMDb.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátborzongató köteteket ajánlott  Hári Viktória, a Csorba Győző Könyvtár munkatársa a Bama.hu olvasóinak. 

A Rémségek cirkusza című regényből film is készült 2009-ben, a kritika több helyütt úgy emlegette, mint a remek könyvből készült gyenge filmek iskolapéldáját. 


A könyv egy tizenkét részes sorozat első kötete, amelynek főszereplője, Darren Shan – a kötet íróját is így hívják – meghívást kap a Rémségek Cirkuszába, ahol halálos csapdába esik barátjával, Steve-vel. Darennek alkut kell kötni az egyetlen személlyel, aki megmentheti Steve életét.

A másik javaslat egy thriller, egy tökéletesnek ható házaséletből, Londonban. Minden kerek a házaspár életében és új házukban, mígnem

 valami rémisztő dologra bukkannak a a padláson.

 A fordulatos A ház című könyv bizonyára fogva tartja majd az olvasót.

A boszorkány című könyv a skandináv szerző, Camilla Läckberg krimije, amelyben egy kislány eltűnése borzolja a kedélyeket.  

Az eset viszont egy harminc évvel ezelőtti bűntényre hajaz, csak akkor az eltűnt kislányt holtan találták. 

Az ügyben egy nyomozócsoport vizsgálódik, akik azután is kutatnak, hogy összefügghet-e a két eset.

Howard Phillips Lovecraft legjobb művei közül egy novelláskötetet ajánlanak, ami a Moly.hu értékelése szerint a 83. legjobb sci-fi.

Hátborzongató történetek
Stephen King kötetét is ajánlják (Forrás: Pergamon.hu)

A népszerű Stephen Kingtől A búra alatt című kötetet választotta Hári Viktória, amelynek története egy amerikai kisvárosban játszódik 2012 után. 

Egy nap a településre egy búra ereszkedik le, amely elszigeteli az ott élőket a külvilágtól, és alkalmanként az oxigén-utánpótlástól is. 

 

Borítókép: Stephen King-könyv (Forrás: IMDB) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.