Pénteken kezdődik a 22. Győri Könyvszalon

Pénteken kezdődik a 22. Győri Könyvszalon, amelyen vasárnapig mintegy 120 programot tartanak, köztük író-olvasó találkozókat és koncerteket – mondta a szervező Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója hétfőn, az eseményt bemutató sajtótájékoztatón Győrben.

Forrás: MTI2023. 11. 06. 16:00
null
Budapest, 2023. szeptember 28. Érdeklõdõ a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a budapesti Millenárison a megnyitó napján, 2023. szeptember 28-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Sándor Domonkos kiemelte: a programok több helyszínen zajlanak majd, a Győri Nemzeti Színházban például négy színtéren, illetve a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának rendezvénytermében és muzeális gyűjteményében. 

A programsorozat részeként csütörtök délután Kháron címmel emlékkiállítás nyílik a könyvtár rendezvénytermében Antall István szerkesztő-riporter grafikai munkáiból. Sipos Bea, a könyvtár munkatársa a programokat részletezve elmondta, hogy a kisebb könyvbemutatók helyszíne a színház előcsarnokában felállított pódiumszínpad lesz, ahol óránként tartanak könyvbemutatókat. Mások mellett Zöldy Pál, Réz András, Balázs Ádám, Pörös Géza és Hidas Judit is bemutatkozik.

Napközben a legkisebbek számára is tartanak gyermekkönyvajánlókat (Forrás: MTI/Vasvári Tamás)

A Kisfaludy-teremben napközben szintén könyvbemutatókkal várják a közönséget, ahol Fábián Jankával, Fűzfa Balázzsal vagy Vámos Miklóssal is lehet majd találkozni. Esténként pedig zenés színpadi produkciókat tartanak mások mellett Pokorny Liával és Mező Misivel. A színház nagyszínpadán a zenés színpadi programok mellett szintén beszélgetéseket tartanak, ahol bemutatkozik majd Kepes András, Japkupcsek Gabriella és Borbács Marcsi is.

A könyvtár rendezvénytermében és a muzeális gyűjteményben helyi kiadványokat mutatnak be. 

Kokas Éva, a Generációk Művelődési Háza igazgatója a színház előterében működő Mesekuckóról elmondta, hogy napközben a legkisebbek számára is tartanak gyermekkönyvajánlókat, koncerteket, mesés foglalkoztatókat és olyan kézműves-foglalkozást, amelyen minden a könyvekhez és az olvasáshoz kapcsolódik.

Radnóti Ákos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy Győr a vidéki kulturális élet egyik fellegvára. A 22. Győri Könyvszalon honlapja szerint az Alkotói díjat idén Zalán Tibor József Attila-díjas költő, író, drámaíró, dramaturg kapja.

Borítókép: 120 program, köztük író-olvasó találkozó és koncertek várják a nagyérdeműt (Forrás: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.