„Visszatapsolták” a Házasságon innen, házasságon túl című előadást

Nézői kérésre és a Magyar Színház Társulatának legnagyobb örömére a 2023/2024-es évadtól újra színpadon látható Háy János: Házasságon innen, házasságon túl című házasságdrámája a Sinkovits Imre Színpadon.

Forrás: Pesti Magyar Színház2023. 11. 15. 18:00
Házasságon innen, házasságon túl című darab
Jelenet Pesti Magyar Színház Házasságon innen, házasságon túl című darabjából (Forrás: Juhász Éva/Pesti Magyar Színház) Fotó: Juhasz Eva Forrás: Pesti Magyar Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Színház 2008. november 2-án tartotta Pinczés István rendezésében a Házasságon innen, házasságon túl ősbemutatóját. A téma örökzöld: a boldogságot keresi mindenki. Férfiak és nők, férjek és feleségek, barátok és barátnők. A darab ellenállhatatlan iróniával tart tükröt elénk. De ki a hibás, ha torz a tükörkép? 

Házasságon innen, házasságon túl című darab
A darabot 15 éve játsszák folyamatos telt házzal (Forrás: Juhász Éva/Pesti Magyar Színház)

Pavletits Béla Ferit alakítja: – A darab során különböző képekben, időugrásokkal mutatjuk be egy (vagy több) párkapcsolat több stációját. Háy János valahogy nagyon ráérzett ezeknek a fájdalmas, de mégis humoros érzelmeknek a megjelenítésére, így mindegyik jelenetben van pár olyan mondat, amit az ember az életben is tud idézni – fejtette ki a színész.

Több színész is beállt az előadásba – most Kovács Vivien és Péteri Lilla is –, ami mindig nagy kihívás és izgalmas feladat. 

Számomra mindig egy adrenalinlöket minden szerepátvétel, hiszen egy olyan szerepbe kell beállnom, amit valaki már felépített és ebbe kell beleformálnom magamat – mesélte Péteri Lilla, aki Gábor szeretőjét, Kati barátnőjét alakítja. 

Kovács Vivien Gyuri szeretőjét formálja meg a darabban. – Az idei évadtól a Lány szerepét veszem át a darabban. Azért szeretem, mert úgy érzem, hogy sokkal mélyebbre kell ásnom magamban, mint az előző feladataim során – mondta a fiatal színésznő. 

Az előadás  15 éve hatalmas sikerrel és folyamatos telt házzal menetel előre a Magyar Színházban.

Úgy gondolom, hogy kamaszkortól felfelé mindenkinek látnia kellene ezt az előadást. Olyan kifacsartan mutatja be az emberi kapcsolatokat, és azok mérgező verzióját, hogy abból nagyon sokat lehet tanulni

 – invitálta a közönséget az előadásra Barsi Márton színész, aki Gábort, az ügyvédet játssza a darabban.  

Borítókép: Jelenet a Pesti Magyar Színház Házasságon innen, házasságon túl című darabjából (Fotó: Juhász Éva/Pesti Magyar Színház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.