Nem csak hagyományos menüt ajánl a séf + podcast

A húsmentes ételek után gazdag húsételeket ajánl Fricska Csaba mesterszakács, aki nagyon fontosnak tartja a kulináris tradíciókat, mindemellett a változatos, egzotikus ízeket is javasolja az ünnepekre.

Forrás: baon.hu2023. 12. 25. 9:00
hagyományos menüt
Forrás: mindmegette.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepi ebéd a mesterszakácsnál igen sok fogásból áll, meghatározott rendben. Fricska Csaba a Baon.hu podcastjában – amelyről már adtunk hírt –,  mondja el, hogy tartárbifsztekkel kezdi a karácsonyi menüt, a vacsora előételeként. 

hagyományos menüt
A hagyományos ünnepi menü része a halászlé. Fotó: Mindmegette.hu


Ezt követi a szegedi halászlé, amely számára a halászlevek legjobbika. 
– Majd egy úgynevezett langyos libamájat helyezünk az asztalra. A libamáj libazsírba kerül, paprika, fokhagyma, fekete bors és vöröshagyma kíséretében. Ezt mindössze huszonöt percig tartjuk a gázon, félrehúzzuk és ebben a máj gyönyörűen megpuhul. Igazából egy meleg előételnek minősül – részletezte a séf. 

Mint mondta, a kacsacombot tepsis burgonyával és lila káposztapürével készíti el. A következő fogás a félegyházi betyáros házi nokedlivel, 

amely Fricska Csaba nagy kedvence, ennek elkészítését részletesen elmondja az interjúban a szakács. 
Idén a családjában tiramisu lesz a desszert, aminek szintén elmeséli a részletes elkészítési módját, hogyan is lehet a legjobb tiramisut elkészíteni manapság, amikor közkedveltté vált ez az olasz édesség.

Az idei otthoni étrenden túl több egzotikus vagy éppen hagyományos ételt oszt meg velünk a konyha mestere. Többek között a kacsamell carpaccio módra nevű előételt, amit előző nap el lehet készíteni. Elmondása alapján a kacsamell bőrét irdaljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel megfűszerezzük, egy serpenyőt felhevítjük, jó ropogósra sütjük a bőrét. Olívaolajjal balzsamecettel, rukkola salátával és pirítóssal kínálja a vendégeknek.

Az egzotikus tálak közül a szicíliai hallevest részletezi, amit szintén a karácsonyi halételek közé emelhetünk, bár mint bevallja, ő nem is igazán szereti a halat. 

A tárkonyos libaragulevest és a sütőtökkrémlevest azoknak ajánlja, akik nem szeretik annyira a halat. 

A kolozsvári töltött káposzta mint hagyományos menü ajánlat hangzik el, míg a séf egyik kedvence, a kakaspörkölt túrós csuszával nem éppen karácsonyi, de nagyon szereti ebben az időszakban fogyasztani. 

Borítókép: Tiramisu (Fotó: Mindmegette.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.