A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Lenny Kravitz jövőre újra Budapestre jön

A világhírű amerikai funk-rock előadó 2024. július 30-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Forrás: MTI2023. 12. 05. 10:22
Lenny Kravitz
Lenny Kravitz Fotó: AFP/Frederic J. Brown
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 59 éves, négyszeres Grammy-díjas zenész, énekes Blue Electric Light turnéján érkezik Magyarországra – közölte a szervező Live Nation kedden. A tervek szerint jövő márciusban megjelenő tizenkettedik stúdióalbumát, a Blue Electric Lightot a Bahamákon található stúdiójában írta és rögzítette. 

Lenny Kravitz jövőre újra Budapestre jön
Lenny Kravitz jövőre újra Budapestre jön (Fotó: AFP/DPA/Axel Heimken)

Kravitz új lemeze szenvedélyes dalok gyűjteménye, az anyagon az előadó szerzői, produceri és multiinstrumentalista tehetsége is rezonál. 

A legtöbb hangszeren ő játszott, régi gitárosa, Craig Ross társaságában.

Az apai ágon orosz zsidó, anyai ágon bahamai-afroamerikai származású Lenny Kravitz eddigi több mint három évtizedes pályafutása során átlépte a zenei műfajokat, vegyítette a hangzásokat és a stílusokat. Rockzenéjében a hatvanas-hetvenes évek soul és funk hatásai dominálnak, mind a négy eddigi Grammy-díját a legjobb férfi rockénekes kategóriában nyerte, ráadásul egyhuzamban, 1999 és 2002 között, amivel rekordot állított fel. A négy győztes dal a Fly Away, az American Woman, az Again és a Gig In volt.

Legnagyobb sikere kétségtelenül az Are You Gonna Go My Way 1993-ból. Dalszerzőként, zenészként, producerként olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Madonna, Vanessa Paradis, Slash, Sean Lennon, Steven Tyler (Aerosmith), Mick Jagger, Michael Jackson, Al Green vagy Curtis Mayfield. Lemezeiből több mint negyvenmillió fogyott világszerte, nemrég beválasztották a 2023-as hollywoodi Hírességek Sétányának jelöltjei közé.

Színészként is számos siker részese volt, szerepelt Az éhezők viadala, a Precious - A boldogság ára vagy A komornyik című filmben.

Lenny Kravitz eddig háromszor lépett fel Magyarországon: 2008-ban és 2018-ban Papp László Budapest Sportarénában, 2009-ben pedig Debrecenben.

Borítókép: Lenny Kravitz (Fotó: AFP/Frederic J. Brown)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.