Mága Zoltán Pásztor István emlékére adott koncertet a Vajdaságban

Az adai Szentháromság-templomban olyan klasszikusok csendültek fel, amelyek a Vajdasági Magyar Szövetség nemrég elhunyt elnökének kedvencei voltak.

Forrás: Pannon RTV2023. 12. 04. 14:30
Mága Zoltán Adán adott koncertet Pásztor István emlékére
Mága Zoltán Adán adott koncertet Pásztor István emlékére
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adventi emlékkoncertet adott december 3-án Mága Zoltán a Vajdasági Magyar Szövetség nemrég, 67 éves korában elhunyt elnöke, Pásztor István emlékére. A világhírű magyar hegedűművész és zenekara vasárnap Adán a Szentháromság-templomban lépett fel közel ezer ember előtt – olvasható a Pannon RTV cikkében.

Mága Zoltán koncertjére megtelt a vajdasági templom
Mága Zoltán koncertjére megtelt a vajdasági templom. Fotó: Gergely Árpád/Magyar Szó

A koncert a Himnusszal indult, amelynek előadásában az adai Szentháromság Gyermekkórus működött közre, az est folyamán pedig olyan klasszikus műveket hallhatott a közönség, amelyek Pásztor István kedvencei voltak.  

István fantasztikus magyar ember volt, aki képes volt hidakat építeni emberek és országok között. Hatalmas űrt hagyott maga után. Bízom benne, hogy méltó utódja lesz Pásztor Bálint barátom

 – nyilatkozta a koncert kapcsán Mága Zoltán. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke az emlékkoncertek fővédnöke. 

A vasárnapi koncertet követően Mága Zoltán még egy koncertet ad a Vajdaságban, december 7-én Topolyán lép fel a Sarlós Boldogasszony-templomban. 

 

Borítókép: Mága Zoltán Adán adott koncertet Pásztor István emlékére (Fotó: Gergely Árpád/Magyar Szó)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.