Fókuszban az emberi kapcsolatok az idei finn filmnapokon

Február 15. és 19. között a magyarországi FinnAgora és a Toldi art mozi szervezésében újra belekóstolhatnak az érdeklődők a finn életbe, és ismerkedhetnek az északi ország gondolkodásával, sajátos humorával, hiszen érkezik a 13. Finn filmnapok a Toldi moziba.

Forrás: FinnAgora2024. 01. 07. 9:00
finn filmnapok
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros népszerű filmfesztiválja nemcsak a finn filmek rajongóinak szól, hanem mindazoknak, akiket általánosságban érdekel a filmek és a finnek világa. A finn filmnapokat február 15. és 19. között tartják meg Budapesten, a Toldi moziban, de két filmet a Toldi mozi Távmozi platformján is bemutatnak. A filmeket eredeti nyelven, angol és magyar felirattal vetítik.

Finn Filmnapok
Finn filmnapok a Toldi art moziban. Forrás: Facebook

 

A finn filmnapok programja

A mozgóképes eseménysorozat programján Teemu Nikki legújabb filmje, Aki Kaurismäki legfrissebb alkotása, két megindító dokumentumfilm és egy csokornyi rövidfilm is szerepel, az emberi kapcsolatok témájára fókuszál – legyen az családtagok, szomszédok, barátok vagy szerelmesek közötti viszony, vagy akár kapcsolatunk a természettel.

 A  fesztivál programjában olyan játékfilm látható, mint a Nagyinál, a Hulló levelek, a Játékos, avagy a halál az élők problémája és a Négy kicsi felnőtt, továbbá a Hiúzokkal suttogó című, megindító dokumentumfilmet is műsorra tűzik.

A vetítések mellett további programokkal is készülnek a szervezők: a Hiúzokkal suttogó vetítése előtt hiúzmaszk-készítő workshopon is részt vehetnek az érdeklődők. 

A FinnAgora finn filmes alkotókat és színészeket is meghívott Budapestre, hogy közönségtalálkozókon vegyenek részt, valamint panelbeszélgetések keretében osszák meg gondolataikat a filmekben feldolgozott témákról és a finn filmiparról.

A finn filmnapok programjaira a jegyek értékesítése január végén kezdődik. A fesztivált a FinnAgora, a magyarországi Finn Intézet a Toldi mozival, a Finn Mozgókép Alapítvánnyal (Suomen elokuvasäätiö) és a SzimplaFilmmel együttműködésben szervezi.

Borítókép: Február 14-én kezdődnek a finn filmnapok programjai (Forrás: Facebook)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.