Ismét Budapesten az Apocalyptica

Ismét Metallica-dalokat dolgoz fel a finn csellómetál zenekar. Az Apocalyptica új nagylemezt és őszre turnét jelentett be: november 25-én érkeznek majd Budapestre.

Forrás: Concerto Music2024. 02. 21. 12:30
A Apocalyptica ismét Budapesten
A Apocalyptica ismét Budapesten Forrás: Concerto Music
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finn csellómetál zenekar, az Apocalyptica ma jelentette be, hogy ősszel nagyszabású turnéra indul, bemutatva legendás első albumuk, az Apocalyptica Plays Metallica folytatását. A kettes számmal jelzett friss lemez folytatja azt az utat, amin a finn zeneiskola, a Sibelius Akadémia négy fiatal csellósa elindult 1996-ban. 

Apocalyptica
Az Apocalyptica jelenlegi tagjai. Fotó: Riki Murto

Ekkor találták ki, hogy saját hangszerükön adják elő a legnagyobb heavy metal titánok, vagyis a Metallica dalait. Számtalan koncerttel később a jelenleg hármasként működő együttes most visszakanyarodik a kezdetekhez, bezárva az akkor megkezdett kört. 
 Az alapító Eicca Toppinen így nyilatkozott a turnéról: 

Hihetetlen, hogy a Metallica még ennyi év után is olyan erőteljesen képes megszólítani az embereket. Az pedig igazán varázslatos élmény, hogy mi a színpadon is meg tudjuk osztani a rajongásunkat a Metallica iránt. Ezúttal a látványosság is új szintet ér majd el, alig várjuk, hogy útra keljünk, és remek időt töltsünk el a rajongókkal!

A két hónapos, majd ötvenállomásos turné november 25-én érkezik Budapestre, a Barba Negra Red Stage-en játszik majd a csapat.

 

 

Borítókép: A budapesti koncert helyszíne a Barba Negra lesz (Forrás: Concerto Music)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.