Tárlatvezetés jazzimprovizációk ölelésében

Különleges tárlatvezetést szerveznek a kaposvári Vaszary Képtárban február 17-én 14 órakor, ahol Incze Mózes Munkácsy Mihály-díjas festőművész maga kalauzolja a látogatókat a bemutatott alkotások között jazz-zenei improvizációk kíséretében.

2024. 02. 10. 17:30
Vaszary Képtár
Fotó: Facebook / Vaszary Képtár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Árvai-Józsa Kitty művészettörténész, a kiállítás kurátora az alkotó utóbbi néhány évben készült munkáiból válogatott, ugyanakkor megjelennek a térben olyan festett acélobjektek is, amelyek teljesen új irányt képviselnek a festő műveinek sorában, s most először láthatja ezeket a közönség.

Incze Mózes alkotása
Incze Mózes alkotása. Forrás: Facebook/Vaszary Képtár

Az Erdélyből származó alkotó rajzolás iránti vonzalma gyakorlatilag azóta érzékelhető volt, amióta először ceruzát fogott a kezébe. Kisiskolás korától festői pályára készült. Marosvásárhelyen murális festőként szerzett végzettséget, majd felsőfokú tanulmányait már Budapesten végezte a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán Nagy Gábornál.

Ahogy a kurátor fogalmazott az alkotóról szóló művészeti album bevezetőjében: „Incze Mózes festményeiben mindig új és gyakran meghökkentő nézőpontból szembesít a létezés olyan kérdéseivel, mint a valóság mibenléte, a virtualitás által mind jobban vezérelt emberi létezés közegének megragadhatósága vagy a technikai perifériák által meghatározott tér és idő ütköztetése a tapasztalt valóság kínálta lehetőségekkel.”

Március 1-jéig látogatható a művész nagyszabású tárlata a kaposvári Vaszary Képtárban.

Borítókép: Incze Mózes kiállítása a Vaszary Képtárban (Forrás: Facebook/Vaszary Képtár)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.