Streamelhető az Oscar-nevezett magyar film

Az ikonikus Nyócker! rendezője legújabb alkotásában az indián teremtéstörténeten keresztül arról mesél, miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel. A mozik után először a Filmión látható Gauder Áron többszörös díjnyertes animációs filmje, a Kojot négy lelke.

Forrás: NFI2024. 03. 07. 18:00
Két magyar animációt is jelöltek az Annie-díjra. Kojot négy lelke
Két magyar animációt is jelöltek az Annie-díjra. Kojot négy lelke Forrás: Nemzeti Filmintézet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gauder Áron különleges látványvilágú alkotása meghódította a világ fesztiváljait: az animációs filmek legnagyobb presztízsű eseményén, a franciaországi Annecyban nyáron elnyerte a zsűri díját, ezzel párhuzamosan az egyik legnívósabb ázsiai seregszemle, a sanghaji fesztivál a legjobb animációs film díjával tüntette ki. A Kojot négy lelke című filmet később díjazták Bolognában, Los Angelesben, a portugál Cinanima fesztiválon, továbbá az Arizóna Nemzetközi Filmfesztiválon is, és beválogatták a nagy presztízsű Annie-díj jelöltjei közé is.

A Kojot négy lelke rendezője, Gauder Áron
A Kojot négy lelke rendezője, Gauder Áron. Fotó: Cinemon Entertainment

 

A Kojot négy lelke a Filmióra költözik

Az animációs film több mint ötven fesztiválon szerepelt, nemzetközi forgalmazásra megvásárolta a Gebeka Films nevű élvonalbeli francia cég, az Egyesült Államokban a Juno Films fogja bemutatni, a francia mozikban áprilistól lesz látható. A hazai mozibemutatót követően elismerő kritikákban méltatták a különleges alkotást, amely mától online is nézhető a Filmio kínálatában.

A napjainkban játszódó egész estés animációban amerikai őslakos indián fiatalok feszülnek egymásnak egy nagyvállalat alkalmazottaival, hogy megvédjék őseik földjét, amely egy olajvezeték-projekt miatt került veszélybe.

Egyikük nagyapja felidézi az indiánok ősi teremtéstörténetét, középpontjában a mitikus Kojot figurájával, amely az emberiség előtt álló kihívásokra figyelmeztet és arra tanít, hogyan találjuk meg helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában.

A Kojot négy lelke a Cinemon Entertainment gyártásában a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, producere Temple Réka, rendezője Gauder Áron, aki Bereményi Gézával közösen írta a film forgatókönyvét. 

 

Borítókép: Jelenet a filmből (Forrás: Nemzeti Filmintézet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.