Leleplezi énekesét új klipjében a népszerű magyar banda + videó

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozás, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Forrás: Pokolgép2024. 03. 01. 8:00
Pokolgép
Pokolgép Fotó: Facebook/Pokolgép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pokolgép évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a hazai rockszíntéren. Az együttes megalakulása óta kitartóan képviseli a keményebb műfajt, ami elhozta számukra a népszerűséget. A formáció mindig hű maradt underground gyökereihez, viszont mindeközben arra is képes volt, hogy hangzásuk folyamatosan megújuljon – erre tökéletes példa vadiúj kiadványuk is.

Pokolgép
A Pokolgép január közepén jelentette be, hogy elválnak útjaik Tóth Attilával. Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/Zsedrovits Enikő

 

Nem ért engem a világ

A Pokolgép legfrissebb felvétele egyértelműen a csapat kirobbanó formájáról árulkodik: a szám elképesztően dinamikus és már első hallgatásra is fülbemászó dallamokkal operál. A Nem ért engem a világ az azonos című Petőfi-költemény feldolgozása, amiről Kukovecz Gábor zenekarvezető a következő gondolatokat fogalmazta meg:

Lassan két évtizede jellemző ránk, hogy egy-egy magyar költő verse felkerül a lemezeinkre. Hogy ezt miért tesszük? Magyar együttesként fontosnak tartjuk, hogy a magyar irodalmat minél szélesebb réteghez eljuttassuk, ez egy küldetés. Ezt egy kiváló versnek gondolom, másrészt pedig egy kiemelkedően aktuális szövegnek. A Nem ért engem a világ számomra egyértelműen az egyenes és a kétszínű ember lenyomata.

 

A nagy leleplezés

A Pokolgép január közepén jelentette be, hogy a banda és Tóth Attila útjai elváltak egymástól. A csapat oldalain azóta találkozhattunk már egy sokat sejtető fotóval, amin a tagok sziluettjei szerepelnek – ebből egyértelműen kikövetkeztethető volt, hogy már megtalálták új frontemberüket, viszont az énekes személyét a mostani klipig homály fedte. Az biztos, hogy a leleplezés sokkal ütősebb egy új dal formájában, mint egy sima fényképes posztban.

A Nem ért engem a világ egyébként a megszokott munkamódszerrel készült el Kukovecz Gábor Jugá Pingpong Pincestúdiójában, ahol Z. Kiss Zalán, Pintér Csaba és Kleineisel Márk hangszeresek mellett már Bánhegyesi Richárd énekes is közreműködött a hanganyag rögzítésénél. Kuko a közös munkát így foglalta össze:

Meghallgatom a többiek véleményét, sőt, egyfolytában véleményeket hallgatok. Szeretem a külső visszajelzésekkel befolyásolni magam, mert több fül többet hall. Tekintve, hogy ebben a zenekarban építő jellegű bírálatokat kapok, ezért szívesen hagyatkozom a társaimra.

A pontot arra a bizonyos i-re ezúttal is Cserfalvi „Töfi” Zoltán tette fel, tehát ő készítette a keverést és a masztert a szolnoki Denevér Hangstúdióban. A dalszöveges videó pedig „belsős” munka, hiszen a klipet az együttes dobosa, Kleineisel Márk készítette.

 

Tartogatnak még meglepetéseket

Mindent összevetve a Pokolgép történetében tagadhatatlanul új fejezet nyílt, ami közel sem merül ki az új klippel. A közeljövőben két kiadványra is számíthatunk a bandától: egy kislemezre, amin a Petőfi-versfeldolgozás mellett egy vadiúj dal is hallható majd, valamint készül a negyvenéves jubileum kapcsán egy egész album is, ami szuper lehetőséget ad az új felállás kibontakozására – főleg, hogy a 2016-os Metálbomba óta ez lesz az első komplett korong a Pokolgéptől.

Borítókép: A Pokolgép együttes (Forrás: Facebook/Pokolgép)
 

Az új dalt itt lehet meghallgatni március 1-jétől: 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.