Marilyn Monroe különleges pillanatai a Műcsarnokban + exkluzív videó

A Budapest FotóFesztivál a Magnum ügynökséggel folytatott együttműködésének köszönhetően 2024-ben a női fotográfusokat ünnepli. A „Női fókusz” című kiállítás öt fényképész, Eve Arnold, Inge Morath, Nanna Heitmann, Susan Meiselas és Marilyn Silverstone munkáiból válogat. Az 1947-ben létrehozott Magnum ügynökség nagyon korán lehetővé tette, hogy női fotóriporterek társuljanak az alapító fotográfusokhoz, így Eve Arnold és Inge Morath már az 1950-es évek elején csatlakoztak.

2024. 03. 23. 7:00
Fotó: © Eve Arnold/MAGNUM PHOTOS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A különleges válogatás, amely a háború utáni időszaktól napjainkig készült felvételekből áll, az úgynevezett humanista fotográfia mellett az ikonikussá vált magazinfotókat, sztárportrékat is felvonultatja. A tárlatról és a Budapest FotóFesztivál idei programjairól Tulipán Zsuzsanna kurátor és Mucsy Szilvia fesztiváligazgató mesélt lapunknak. 

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina

Borítókép: Marylin Monroe (Forrás: Eve Arnold/Magnum Photos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.