Világhírű művészek társaságában lép fel Rómában a magyar zenész

Alexander Lonquich zongoraművész és Nicolas Altstaedt csellóművész társaságában lép fel Kelemen Barnabás március 13-án Rómában, a világ egyik legrégebbi zenei intézményében, az 1585 óta működő Accademia Nazionale di Santa Ceciliában. A Kossuth-díjas hegedűművész Trento, Vicenza, Milánó és Groningen után most Rómában Brahms három trióját játssza a kiváló művészekből álló nemzetközi formációban.

Forrás: Fesztivál Akadémia Budapest2024. 03. 05. 19:15
Kelemen Barnabás
Fotó: Facebook / Kelemen Barnabás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy sikerű, közös koncertsorozat az amszterdami Concertgebouw-ban zárul március 15-én. Kelemen Barnabás a római koncertet megelőzően Firenzében, a festői helyen fekvő Scuola Musica Fiesoleban tart nemzetközi mesterkurzust, ahol 2021 óta rendszeresen tanít vendégprofesszorként.

Kelemen Barnabás
Fotó: Fesztivál Akadémia Budapest

– Decemberben kezdődött és március 15-én zárul közös koncertsorozatunk Alexander Lonquich német zongoraművésszel és Nicolas Altstaedt német–francia csellóművésszel. Nicolas és Alexander hosszú évek óta kamarapartnereim, próbáink mindig magas hőfokon, nagy intenzitással zajlanak. Ők különlegesen érzékeny művészek, akik minden alkalommal maximális felkészültséggel lépnek a színpadra, ez pedig garancia arra, hogy a koncert katartikus zenei élmény legyen. Számos hanglemez őrzi a közös zenélésünk lenyomatát; különösen szívesen emlékszem vissza a Grammy-díjat nyert Bartók Zongoraötös és a Dvorak Dumky Trió felvételeire – mesélte Kelemen Barnabás.

A hegedűművész elárulta,

decemberben már több koncertet adtunk együtt, most tavasszal pedig – a sorozat egyik fénypontjaként – Rómában lépünk fel a Santa Ceciliában, végül a Concertgebouw-ban, Amszterdamban zárjuk a sorozatot egy nagyszabású hangversennyel. A római koncertet ezúttal megelőzi egy hosszabb mesterkurzus Firenzében, ahova mindig nagy örömmel térek vissza tanítani.

Borítókép: Kelemen Barnabás hegedűművész (Forrás: Facebook/Kelemen Barnabás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.