Családi piknik a múzeumban

Gyermekparadicsom címmel április 27-én, szombaton családi pikniket tartanak a Múzeumkertben. A Magyar Nemzeti Múzeum családi napján a közönség megtudhatja többek között, hogy milyen évszázados titkokat rejt a helyszín, mivel játszottak ott száz évvel ezelőtt a gyerekek, de a Pál utcai fiúk kedvencét, a gojzit is ki lehet majd próbálni.

2024. 04. 22. 9:00
A Múzeumkert rengeteg titkot rejt.
A Múzeumkert rengeteg titkot rejt. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Muzicska – XIX. századi játszótérre az ötévesnél idősebb gyermekeket várja a Magyar Nemzeti Múzeum szüleikkel, akik megismerhetik, mivel játszottak a pesti gyerekek a Múzeumkertben régen.
A nagyobbaknak tűzzománc workshoppal készülnek, amelyen egyedi ékszereket alkothatnak a fiatalok. A programra külön jegyet kell váltani, és érdemes a helyet is időben lefoglalni.

Családi pikniket szervez a Magyar Nemzeti Múzeum
Családi pikniket szervez a Magyar Nemzeti Múzeum (Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum)

 

A Kerti titkok családi kincskeresőre a kisiskolás korosztályt várják.

Ezen a programon a résztvevők megismerhetik a kert rejtett zugait, a szobrok titkait és körbejárhatják a múzeumkert évszázados eseményeinek különleges helyszíneit. Képeslap a múltból címmel egy XIX. századi nosztalgia fotósarokkal is készülnek a szervezők, itt az érdeklődők felpróbálhatják majd a korabeli viseleteket és átélhetik a korszak eleganciáját.

A rejtélyes Pest-Buda nevű program során egy élő múzeumi nyomozásra várják a 12 évnél idősebbeket, akik detektívszerepbe bújhatnak és a városi legendák, titkok és rejtélyek nyomába eredhetnek. Ezen kívül lesz interaktív játékbemutató, ahol ötven-száz évvel ezelőtti kirakók, társasjátékok és plüss állatok várnak felfedezésre.

Az Irány a Muzi! című program egy több turnusban induló családi séta és tárlatvezetés lesz, amelyre a hatévesnél idősebbeket és szüleiket várják.

A családi pikniken lesz ezen kívül társasjátéksarok a múzeum saját fejlesztésű népszerű játékaival, amelyek az 1848ć49-es forradalom és szabadságharc idejét és hangulatát idézik fel. A családok és gyerekek játszhatnak az Óriáskirakóval, a Mit is kíván a magyar nemzet? kooperatív kártyajátékkal, memóriajátékkal és a Föltámadott a tenger társasjátékkal, amellyel a XIX. század szereplőinek bőrébe lehet bújni.

A programok egy része regisztrációköteles, így a részletekért érdemes felkeresni a Magyar Nemzeti Múzeum honlapját.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.